Kategorier

Meny

Konto

Stell i stand til 17. mai

Den store festdagen er like rundt hjørnet. Da bør boligen og uteplassen vise seg fra sin beste side.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stell i stand til 17. mai

Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no og Mari Rosenberg/ifi.no

Her er fire nyttige tips for hvordan du kan få klar boligen til 17. mai.

1. Rengjør flaggstangen

Flagget er nasjonaldagens midtpunkt. Derfor bør du sørge for at flaggstangen som bærer det skinner denne dagen. Gi den en grundig vask, så er du godt på vei. Start med å legge ned stangen. Vær alltid to personer til dette. Så kan du vaske med det samme middelet som du bruker til å vaske huset ditt med. Eventuelt kan du bruke kraftvask hvis du har en flaggstang i stål eller aluminium.

Se her hvordan du vedlikeholder flaggstang i glassfiber, tre, stål og aluminium.

Dele på Pinterest HEISER FLAGGET: Flagget skal heises på 17. mai. Da er det viktig at flaggstangen tar seg godt ut. (Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no)

HEISER FLAGGET: Flagget skal heises på 17. mai. Da er det viktig at flaggstangen tar seg godt ut. (Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no)

2. Vask markisen

En skitten markise er lett å få øye på og passer dårlig inn i 17. mai-feiringen. Pollen, støv og sur nedbør kan gi misfarginger. Bruk en markiserens eller et annet rengjøringsmiddel egnet for vask av utendørstekstiler. Impregner gjerne markisen etterpå. Da får den en vann- og smussavvisende overflate, som gjør at den lever lenger. Vent til markiseduken er helt tørr før du ruller den inn.

Dele på Pinterest MARKISERENS: Gi markisen en skikkelig vask, så er den klar for den store dagen. Her brukes det markiserens fra Nitor/Alfort. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

MARKISERENS: Gi markisen en skikkelig vask, så er den klar for den store dagen. Her brukes det markiserens fra Nitor/Alfort. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

3. Kost inngangspartiet rent

Enten du har invitert gjester på besøk eller ikke, er det alltid på sin plass med en liten runde med feiekosten ved inngangspartiet. Invester i en skikkelig kost hvis den du har er sliten. For å pynte opp litt ekstra, kan du gjerne male kosten i fargene du ønsker. Det er fort gjort å skape litt ekstra 17. mai-stemning med en rød, hvit og blå kost! 

Gjør kosten festklar! Se her hvordan du sprayer den gullfarget.

Dele på Pinterest PRYD: En kost i rødt, hvitt og blått tar seg godt ut foran boligen, både til nasjonaldagen og ellers i året. Her er det brukt kost fra Jordan og maling fra Nordsjö. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

PRYD: En kost i rødt, hvitt og blått tar seg godt ut foran boligen, både til nasjonaldagen og ellers i året. Her er det brukt kost fra Jordan og maling fra Nordsjö. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

4. Velg uteteppe til plattingen

Er du av den optimistiske typen, som forbereder deg på finvær til nasjonaldagen? Eller er du bare fast bestemt på å dekke på til fest på terrassen uansett vær? Da kan det være lurt å investere i et skikkelig teppe – som jo også kommer godt med resten av utendørssesongen. Det gjør det lunere og varmere på plattingen, samtidig som det pynter opp. Velg et teppe beregnet på utendørs bruk, med perforert bakside som slipper gjennom regnvann.

Dele på Pinterest TEPPEFINT: Et teppe beregnet på utendørsbruk tar seg godt ut under festbordet. Teppe: Zakura sort, Golvabia. Tekstiler fra INTAG og Borge. Bordet er malt med Quick Bengalack, sort. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

TEPPEFINT: Et teppe beregnet på utendørsbruk tar seg godt ut under festbordet. Teppe: Zakura sort, Golvabia. Tekstiler fra INTAG og Borge. Bordet er malt med Quick Bengalack, sort. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]