Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Feiende flott kost med gullspray

  Bilder av: Chera Westman/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no
Med spraymaling forandrer du raskt utseendet til ting og tang. En vanlig feiekost blir på noen få strakser mer glamorøs med gullmaling på sprayboks.

Å feie foran egen dør blir straks en festligere oppgave med en praktfull kost. Og en flott kost lent mot veggen ved døra er et smykke for inngangspartiet som viser at du tar orden seriøst.

Vi har gjort en vanlig feiekost med treskaft om til en mer jålete versjon av seg selv. Alt du trenger er en kost, litt grunning, en boks spraymaling og en pappeske. 

Slik går du frem:

<b>VASK: </b>Aldri dropp vasken før du maler. Alt malearbeid starter med rengjøring. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
VASK: Aldri dropp vasken før du maler. Alt malearbeid starter med rengjøring. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

1. Vask

Se til at kosten er ren og fri for fett og andre forurensinger. Bruk en husvask eller kraftvask og skyll nøye. 

<b>PUSS: </b>Etter å ha blitt vasket, vil enkelte fibre i treverket reise seg. Fiberreisningen fjernes med en lett puss med et slipepapir eller en pussepad. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
PUSS: Etter å ha blitt vasket, vil enkelte fibre i treverket reise seg. Fiberreisningen fjernes med en lett puss med et slipepapir eller en pussepad. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
<b>GRUNNING: </b>Oppgaven til grunningsstrøket er å gi malingen best mulig vedheft. Med grunning sikrer du at kosten tåler røff håndtering uten at malingen skaller av. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
GRUNNING: Oppgaven til grunningsstrøket er å gi malingen best mulig vedheft. Med grunning sikrer du at kosten tåler røff håndtering uten at malingen skaller av. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

2. Grunning

Når treverket har tørket, kan du pusse lett over for å fjerne fiberreisning, og deretter påføre grunning i ett strøk.

Dekk deretter til busten med maskeringstape og plast.

<b>FLERE SJIKT: </b>Malingen er tynn, siger lett, men tørker raskt. Derfor er det viktig å spraymale i flere tynne sjikt.  (Foto: Chera Westman/ifi.no)
FLERE SJIKT: Malingen er tynn, siger lett, men tørker raskt. Derfor er det viktig å spraymale i flere tynne sjikt. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
<b>SPRAY: </b>Plasser det du skal male i en pappeske. Slik sikrer du at sprayen ikke fyker rundt i luften og ender opp på feil sted. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
SPRAY: Plasser det du skal male i en pappeske. Slik sikrer du at sprayen ikke fyker rundt i luften og ender opp på feil sted. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

3. Spraymal

Bruk en lakkmaling på sprayboks. Vi valgte en gullfarge, men her står du fritt å velge fra en lang rekke ulike farger. Legg kostehodet i en pappeske og spray flere tynne sjikt til jevn dekk.  Det er viktig å holde sprayboksen på litt avstand, og spraye fra side til side. Tynne strøk tørker raskt, og malingen siger ikke. Påfør derfor flere tynne sjikt til du oppnår ønsket utseende.

Kosteskaftet legger du på en plate av papp, på et stykke dekkefilt eller plast. Så sprayer du på samme måte med flere tynne sjikt som får tørke imellom påføringene.

Hold til et sted med god ventilasjon, men sørg for at det ikke blåser rundt støv fra spraymalingen som kan misfarge huset, bilen eller andre ting rundt deg.

Dette ble brukt:

DETTE BLE BRUKT:
  • Klut Mikrofiber Grov - JORDAN
  • Slipesvamp
  • Ultimate pensel flat, 35 mm - JORDAN
  • Tinova Primer Exterior - NORDSJJÖ
  • Maskeringstape Utendørs - TESA
  • Dekkeplast Easy Cover - JORDAN
  • Universallakk, 170 Gold Metallic - QUICK BENGALAKK

Mer informasjon

Jordan

Nordsjö

Quick Bengalakk

Les også Quick-fix til en sliten Tripp Trapp

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Norsol annons