Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Dette er forarbeidet

cloud_download
fullscreen
 • Dette er forarbeidet

  Foto: Chera Westman/ifi.no, Alfort, Beckers, Nordsjö

 • Dette er forarbeidet

  Foto:

 • Dette er forarbeidet

  Foto:

 • Dette er forarbeidet

  Foto:

Et par strøk maling på veggen skjuler hverken skader eller ujevnheter – mer trolig fremheves de. Og fjerner du ikke støv og smuss før du maler, blir resultatet dårlig og malingen kan flasse. Underlaget har med andre ord stor avgjørelse for sluttresultatet.

Annonse
Støvfritt
<p><b>MIKROFIBERMOPP: </b> Bruk en tørr mikrofibermopp til å fjerne alt støv fra underlaget. Foto: Chera Westman/ifi.no</p>

MIKROFIBERMOPP: Bruk en tørr mikrofibermopp til å fjerne alt støv fra underlaget. Foto: Chera Westman/ifi.no

Utendørs har de fleste innsett at man må vaske før man maler. Men faktum er at behovet er minst like stort når du skal male innendørs. En enkel men god rengjøring før malingen påføres, sikrer at malingen får god vedheft til overflaten og ikke fester kun i det som sitter utenpå, slik som støv, såperester og fett.

– Begynn med å fjerne støv fra veggen som skal males. Bruk støvsugeren eller en tørr mikrofiberklut eller -mopp.  Deretter vaskes veggen med et rengjøringsmiddel beregnet for vask for maling, sier malermester Chresten Nielsen hos Beckers.

Flekkmale grunning
<p><b>FLEKKING: </b> Flekk over den tørre sparkelen med veggmalingen før du maler hele veggen. Foto: Alfort</p>

FLEKKING: Flekk over den tørre sparkelen med veggmalingen før du maler hele veggen. Foto: Alfort

Når veggen er rengjort, må vi se til at den er jevn og fin. Et nytt strøk maling skjuler ingen ujevnheter – snarere gjelder det motsatte! Tett hull etter bilder, rifter, søkk og sprekker i plateskjøter. Sparkle igjen skadene og slip over til underlaget er jevnt.

– Flekk over den tørre sparkelen med veggmalingen før du maler hele veggen.  Da unngår du å få glansskjolder i den ferdige flaten, sier Nielsen.

Deretter kan du male veggen i to strøk. Se til at malingen får tørke godt mellom påføringene. Hvor lenge flaten trenger å stå før den er overmalbar, er angitt på malingemballasjen.

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]