IFI logo
Se flere bilder
Enkel sliping av tak og vegger

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Mirka

Enkel sliping av tak og vegger

Med skikkelig utstyr blir slipingen av tak og vegger enkel. Nå kommer en slipemaskin som blir en «game changer» i markedet.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langt inne i de finske skoger ligger det en fabrikk som er spesialister på slipeverktøy og tilbehør. Mirka ble grunnlagt i 1943, og har siden vært i front på produksjon og utvikling av maskiner og slipepapir. De selger sine varer til over 100 land, blant annet Kina. I Norge er det Orka House Care/Jordan som står for salg og distribusjon av de finske genistrekene.

Se flere bilder
Leros 950CV slipemaskin

Foto: Kristian Owren/ifi.no

NATURLIG GREP: Mirkas nyeste slipemaskin heter «Leros 950CV» og er utstyrt med en børsteløs motor og et grep som gjør bevegelsene naturlige. – Du skal slipe i samme bevegelser som du maler, forteller Mirkas mann Joakim Östman.

Et produkt som håndverkere la særlig merke til under byggmessen «Batimat» i Paris i fjor, var en helt ny slipemaskin for vegger og tak. Maskinen har fått navnet «Leros 950CV» og er utstyrt med en børsteløs motor og et grep som gjør bevegelsen lekende lett.

Se flere bilder
Ny slipemaskin fra Mirka

Foto: Mirka

SLIPEMASKIN: − Dette blir en «game changer» i markedet, sier Lars Petter Rustan hos Orkla House Care.

Slipe som du maler

Ifølge Joakim Östman hos den finske produsenten, skal maskinen lanseres på markedet i mars.

− Når du sliper vegger, gulv og tak med denne, så føler du underlaget bedre. Du skal slipe som om du maler. Med rolige bevegelser opp og ned, forteller han.

Se flere bilder
Enkel slipemaskin

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LEKENDE LETT: − Denne slipemaskinen gjør det enklere å jobbe lenger uten å bli sliten. Teknologien sørger for at det blir enklere å få til et fint resultat, forteller Lars Petter Rustan hos Orkla House Care.

Forventer stor pågang

Lars Petter Rustan hos Orkla House Care er i gang med forhåndssalget. Han er over seg av begeistring.

− Dette blir en «game changer» i markedet. Maskinen er klassens letteste og har særdeles god ergonomisk utforming. Det betyr at brukeren kan jobbe lenger uten å bli sliten. Teknologien sikrer også at det ikke blir sliperiper i underlaget. Med denne maskinteknologien blir det enklere å få til et fint resultat, sier han.

Støvfri løsning

Rustan peker også på at maskinen sørger for tilnærmet støvfri sliping.

− Støvet havner i den eksterne støvsugeren. Mirka har også slipepapir som består av et nett som gjør at støvet suges inn i hele overflaten. Vi er de eneste i Norge som tilbyr dette patenterte slipepapiret, forteller Rustan.

Se flere bilder
Støvfri sliping

Foto: Kristian Owren/ifi.no

STØVFRITT: Joakim Östman fra Mirka forklarer deres patenterte slipepapir. Det er laget av et nett som gjør at støvet suges inn i hele overflaten. Det sørger blant annet for mindre støv og penere resultat, sier han.

Mer informasjon:

Mirka

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.