Kategorier

Meny

Konto

Batimat 2017: Slik bygges Europa

Vi tok turen til Paris for å se messen alle snakker om.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Batimat 2017: Slik bygges Europa

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Den franske messen «Le Mondial du Bâtiment», også kalt «Batimat», kan enkelt oversettes til: «En verden av bygg». Messeområdet utenfor sentrum av Paris består av tre messer som pågår samtidig under samme tak. «Batimat» omfatter byggevarer, «Interclima Elec» handler om energieffektive byggemetoder og «Idéobain» handler om bad.

Dele på Pinterest Batimat byggemesse

MONSTERMESSE: I 2015 kom det 340 000 besøkende til messen i Paris. Besøkstallene for årets messe er ikke klare ennå, men alt tyder på at tallet er høyere i år.

Alt på ett sted

Besøkende som kommer hit får se, høre og føle hvordan verden skal bygges. Det du ikke finner her, finnes antageligvis ikke. Derfor omtales «Batimat» som en av de største og viktigste internasjonale byggemessene i verden. Her skal hele spekteret av bransjen vises med brask og bram.

Folkehavet

Sammen med nærmere 400 000 besøkende fikk ifi.no se innovasjoner, nye løsninger og spennende produkter som skal gjøre verden større og smartere. Faglige foredrag og tekniske workshops var også på programmet. Det er her bransjens beslutningstakere og prosjektledere kommer for å velge partnere og søke produkter og løsninger for nåværende og fremtidige bygg og prosjekter.

Når dronen maler huset

I avdelingen for innovasjoner fant vi blant annet en drone som er designet for å male hus.
Her skal det bare være å legge inn tegninger på huset, og la dronen fly rundt huset mens den sprøytemaler utvendig. Det kan bety spennende muligheter for maleren i fremtiden.

Dele på Pinterest Drone som maler huset

SMART DRONE: Det finnes droner som kan male huset ditt. Dette kan by på spennende mulighetere for maleren.

Smart sparing og styring

Løsninger for smarte hjem er også en trend som fortsetter. Enten det er å kjøpe strøm når den er billig, for så å lagre den på egne batterier, og bruke den når strømmen er dyr - eller å styre varme, lys og solskjerming via stemmestyrte dingser. Det handler om å få alle delene i huset til å snakke sammen.

Dele på Pinterest Strømsparing

SPAR STRØM: Batterier designet for hjemmet gjør at du kan kjøpe strøm når den er billig og bruke den når strømprisene er høye.

Treverket kommer

Skal vi tro utstillerne i Paris, blir det også mer tre i overflater og konstruksjonsvirke. Treverk i bruk på bad er en trend som blir stadig mer synlig.

Dele på Pinterest Treverk er trendy

TRENDY MED TRE: Økende bruk av treverk i overflater og som konstruksjonsvirke preget flere utstillere på den franske messen.

Lys fremtid

Messearrangørene viser til at europeisk byggenæring står foran en ny oppgangstid etter en periode med nedgangstider og lav vekst, og regner med at det vil gi økt interesse for messen i årene fremover.

Les mer om IFIs besøk til «Batimat» i neste utgave av Fargemagasinet.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]