Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Jålete koster feier best

La den vanlige feiekosten på trappa bli en pryd for fasaden. Design ditt eget mønster, og mal en kost ingen andre har.

 • <b>START: </b>Vask alltid underlaget før du maler. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>VEDHEFT: </b>Grunningen sikrer at toppstrøket får god vedheft, og at fukt ikke trenger inn i treverket. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>BUNN: </b>Bunnfargen ble hvit, og bestod i en hvit A-base uten tilsatte pigmenter. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MASKERING: </b>Blå utendørs maskeringstape ble brukt som avgrenser og som bredde på stripene. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>DEKOR: </b>den blå dekorfargen ble brukt på topp og bunn av kosten. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <B>FARGEVALG: </B>Dekormalingen ble påført i to strøk. Direkte etter at andre strøk er påført, fjernes tapen. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse

De fleste hus er nok utstyrt med en feiekost. En vanlig gatekost med treskaft og stiv bust. Praktisk og nyttig, men nok så kjedelig. Svært lite skal til for å sette litt sjel og personlighet til utstyret.  La det bli en fryd å feie!

Alt vi trengte var et par små bokser maling, en pensel og litt maskingstape. Så kunne vi lage våre egne jålete koster. Utgangspunktet var en vanlig feiekost i voksenstørrelse og en tilsvarende i barnemodell. Inspirasjon hentet vi fra et motemagasin med bilde av noen stripete strømpebukser. 

Slik gjøres det:

Rengjøre kost

START: Vask alltid underlaget før du maler. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

1. Vask treverket

Rengjør treverket med vann og en god rens beregnet for bruk før maling. Skyll og la kosten tørke. Puss vekk eventuell fiberresing slik at skaftet og børstehodet blir glatt og fint.

2. Påfør grunning

Mal treverket med en grunningsmaling. La denne tørke.

Male feiekost

FARGEVALG: Dekormalingen ble påført i to strøk. Direkte etter at andre strøk er påført, fjernes tapen. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

5. Dekorfarge

Deretter malte vi skaftet til voksenkosten med blå maling mellom de tapede feltene. Til barnekosten brukte vi en grønn farge. Øverst på skaftet og nederst på børsten avsluttet vi med et felt med dekorfargen.

6. Fjern tapen

Direkte etter påføringen av strøk nummer to av den blå og grønne fargen, fjernet vi tapen og satte kostene vekk for å tørke.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]