Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Nå koster vi frem våren!

  •  
  •   Publisert:
  Robert Walmann/ifi.no
Nye koster, koster best. Her er vårens viktigste verktøy.
Ny kost ved døren
DØRSMYKKE: Mange finner frem feiekosten i disse dager. Noen bør også vurdere å kjøpe en ny. – Kosten kan fort bli et smykke ved døren, sier Katrine Støen hos Jordan. Jordan

Vinterens strøsand og grus må bort når våren fester grepet. Det er derfor på tide å ta en titt på husholdningens gatekost.

− Det er ikke noe trivelig å ha en gammel og slitt gatekost ved inngangsdøren. Mitt tips er å enten kjøpe en ny, eller vaske, pusse og male den gamle. La den bli husets smykke, sier Katrine Støen hos Jordan.

Tåler tøffe tak

Hun merker pågangen av folk som trenger nye koster. For om ikke mange dagene er snøen på Østlandet borte og inngangspartier og terrasser må gjøres klart for et glimt av vår.

− En god kost drar enkelt med seg grus, løv, sand og smuss. Skaftet er laget av treverk og tåler tøffe tak. Har du barn, anbefaler jeg å skaffe deg barnevarianten også. Alle unger synes det er gøy å hjelpe til om våren, sier hun.

Gatekost koster vekk vinteren
NY OG GAMMEL: Den trofaste gatekosten erstattes av nye krefter. – Alle trenger en kost som fungerer godt i tiden som kommer, sier Morten Fehn hos Jordan. Robert Walmann/ifi.no

Best under tak

Kost vekk grus og løv
VÅREN KOMMER: Snøen forsvinner og grus og strøsand må bort. Derfor trenger vi en gatekost som hjelper våren frem. Robert Walmann/ifi.no

Når det gjelder å vedlikeholde gatekosten, er det ifølge fagansvarlig hos Jordan, Morten Fehn, veldig enkelt.

− Skaftet og foten er laget av treverk. Så den bør ikke stå ute i regn og snø. Vil du ha gatekosten fin lenge, sett den under tak eller i garasjen om vinteren, sier han.

Katrine og Mortens 3 feietips:

  1. Start nå! Det du feier bort i dag, kommer ikke tilbake.
  2. Fyll noen bøtter med grus når du feier. Så har du gratis strøsand til neste vinter. Bøttene må lagres tørt slik at grusen ikke fryser.

  3. Fjern løv- og grushauger fortløpende med et feiebrett og bøtter. Jobben er over når alt er borte.

Male gatekosten
DIN STIL: Katrine Støen hos Jordan anbefaler å pusse opp gatekosten. – Mal eller beis den og vær kreativ. Så blir det morsommere å bruke den, sier hun. Chera Westman/ifi.no

Dette ble brukt:

  • Gatekost 30 cm m/gjenger − JORDAN
  • Treskaft Universal m/gjenger − JORDAN
Les også Feiende flott kost med gullspray

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: