Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Nå koster vi frem våren!

Nye koster, koster best. Her er vårens viktigste verktøy.

cloud_download
fullscreen
 • <b>DØRSMYKKE:</b> Mange finner frem feiekosten i disse dager. Noen bør også vurdere å kjøpe en ny. – Kosten kan fort bli et smykke ved døren, sier Katrine Støen hos Jordan.

  Foto: Jordan

 • <b>DIN STIL:</b> Katrine Støen hos Jordan anbefaler å pusse opp gatekosten. – Mal eller beis den og vær kreativ. Så blir det morsommere å bruke den, sier hun.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>START I DAG:</b> Løv, grus og smuss fjernes enkelt med en god gatekost. – Husk at det du fjerner i dag, aldri kommer tilbake, sier Morten Fehn hos Jordan.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>NY OG GAMMEL:</b> Den trofaste gatekosten erstattes av nye krefter. – Alle trenger en kost som fungerer godt i tiden som kommer, sier Morten Fehn hos Jordan.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>VÅREN KOMMER:</b> Snøen forsvinner og grus og strøsand må bort. Derfor trenger vi en gatekost som hjelper våren frem.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Annonse
Ny kost ved døren

DØRSMYKKE: Mange finner frem feiekosten i disse dager. Noen bør også vurdere å kjøpe en ny. – Kosten kan fort bli et smykke ved døren, sier Katrine Støen hos Jordan.
camera_alt (Jordan)

Vinterens strøsand og grus må bort når våren fester grepet. Det er derfor på tide å ta en titt på husholdningens gatekost.

− Det er ikke noe trivelig å ha en gammel og slitt gatekost ved inngangsdøren. Mitt tips er å enten kjøpe en ny, eller vaske, pusse og male den gamle. La den bli husets smykke, sier Katrine Støen hos Jordan.

Tåler tøffe tak

Hun merker pågangen av folk som trenger nye koster. For om ikke mange dagene er snøen på Østlandet borte og inngangspartier og terrasser må gjøres klart for et glimt av vår.

− En god kost drar enkelt med seg grus, løv, sand og smuss. Skaftet er laget av treverk og tåler tøffe tak. Har du barn, anbefaler jeg å skaffe deg barnevarianten også. Alle unger synes det er gøy å hjelpe til om våren, sier hun.

Gatekost koster vekk vinteren

NY OG GAMMEL: Den trofaste gatekosten erstattes av nye krefter. – Alle trenger en kost som fungerer godt i tiden som kommer, sier Morten Fehn hos Jordan.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Best under tak

Kost vekk grus og løv

VÅREN KOMMER: Snøen forsvinner og grus og strøsand må bort. Derfor trenger vi en gatekost som hjelper våren frem.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Når det gjelder å vedlikeholde gatekosten, er det ifølge fagansvarlig hos Jordan, Morten Fehn, veldig enkelt.

− Skaftet og foten er laget av treverk. Så den bør ikke stå ute i regn og snø. Vil du ha gatekosten fin lenge, sett den under tak eller i garasjen om vinteren, sier han.

Katrine og Mortens 3 feietips:

 1. Start nå! Det du feier bort i dag, kommer ikke tilbake.
 2. Fyll noen bøtter med grus når du feier. Så har du gratis strøsand til neste vinter. Bøttene må lagres tørt slik at grusen ikke fryser.

 3. Fjern løv- og grushauger fortløpende med et feiebrett og bøtter. Jobben er over når alt er borte.
Male gatekosten

DIN STIL: Katrine Støen hos Jordan anbefaler å pusse opp gatekosten. – Mal eller beis den og vær kreativ. Så blir det morsommere å bruke den, sier hun.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Gatekost 30 cm m/gjenger − JORDAN

remove_circle_outline

Treskaft Universal m/gjenger − JORDAN

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]