IFI logo
Se flere bilder
Slik kan slitte rottingmøbler bli som nye

Foto: Chera Westman/ifi.no

Slik kan slitte rottingmøbler bli som nye

Ikke kast slitte rottingmøbler! Litt oppfrisking med spraymaling er alt som skal til for å få dem til å se som nye ut igjen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rottingmøbler blir gjerne litt slitt med tiden – dette kan fint rettes opp med maling. Det er fullt mulig å male med pensel, men det er gjerne en mer kronglete og tidkrevende jobb. Sprayer du derimot malingen på, kommer du enkelt til i kriker og kroker, og jobben blir gjort i en fei.

Spraymaling som Quick Bengalack kan man bruke på møbler som skal stå ute og inne, da denne malingen er svært slitesterk, og tåler vær og vind godt.

Se flere bilder
Rottingmøbler

Foto:

Tidens tann har gjort sitt med overflaten, men det er ingenting litt spraymaling ikke kan fikse!

Rengjøring viktig

Rotting av tre, som denne stolen, kan rengjøres med Interiørvask eller husvask før maling. Men hva med kunstrotting, vil malingen sitte på den litt fete overflaten?

- Det går helt fint å male på kunstrotting. Med det kan lønne seg å bruke et litt kraftigere rengjøringsmiddel først, som Kraftvask, slik at man får bort den litt fete overflaten, råder Per Lund Nielsen hos teknisk service hos Scanox, som blant annet produserer Quick Bengalack.

Hvis rottingen er veldig myk, slik at det blir mye bevegelse i materialet når man sitter på stolen, vil man nok oppleve at det sprekker litt opp igjen etter hvert. Men det er jo ikke et større problem enn at det bare er å spraye på litt mer maling senere.

Se flere bilder
Møbler i rotting

Foto:

Etter: Slitasjen er knapt synlig.

Tips ved spraymaling

  • Spray mange tynne strøk heller enn ett tykt, så unngår du sig. La tørke i 5-10 minutter mellom hvert strøk, avhengig av temperatur.
  • Stå utendørs eller i en garasje der det ikke er så farlig med litt gris. Det bør ikke være  nedbør, men temperatur ned til 5 grader går fint.
  • Setter du opp papp for eksempel fra en pappeske rundt møbelet, slipper du å grise på omgivelsene.
  • Hold sprayen i bevegelse hele tiden når du sprayer. Det beste er å holde den ca. 30 cm unna møbelet.
  • Bruk hansker og ansiktsmaske, og ha på deg klær du ikke er redd for.
  • Tømmer du dysen etter bruk, forhindrer du at malingen tørker i dysen og at den dermed blir ubrukelig senere. Det gjøres ved å spraye opp ned til du hører at det kun kommer luft ut.
  • Malingen kan lukte litt de første dagene. Skal du ha med møbelet inn, kan det lønne seg å la den få lufte seg litt i garasjen et par dager før den finner veien tilbake til stuen.
Mer informasjon

www.quickbengalack.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.