Kategorier

Meny

Konto

Rengjør rottingmøblene riktig

Også kunstrotting og plastmøbler slites og skitnes til når det står ute i all slags vær. Med enkle midler lever loungemøblene lengre.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rengjør rottingmøblene riktig

Foto: Bjørg Owren og WOCA Norge

På mange balkonger og terrasser står flotte loungemøbler og spisemøblement i kunstrotting – et materiale mange tror er vedlikeholdsfritt. Men alt som står ute i regn, sol, pollensesonger og alskens luftforurensinger blir skittent og slitt med tiden.

Få ting – om noe – er vedlikeholdsfritt! Forskjellen ligger mer i hvor mye arbeid som skal til for å få tingene til å være pene lengst mulig. 

Enkel i bruk

Med kunstrotting, eller andre plastmaterialer, er vedlikeholdet enkelt. Du trenger ikke å skrape vekk gammel maling, impregnere eller male. Derimot har materialet godt av litt stell av og til.

– Bruk et rensemiddel for kunstrotting til rengjøring, og etterpå en spesialbeskyttelse, så tar du god vare på møblene dine, anbefaler Pål Nyhus, ved WOCA Norge.

WOCA Kunstrottingrens og WOCA Kunstrottingbeskytter påføres møbler og gjenstander av plast fra en praktisk sprayflaske, og både rengjør og vedlikeholder materialene.

Dele på Pinterest Store møbler, men enkelt vedlikehold.

Store møbler, men enkelt vedlikehold.

Slik går du frem:

1. Rist flasken med Kunstrottingrens og dusj midlet over møbelet.

2. Tørk over med en svamp eller en myk børste.

3. Skyll med rent vann. Du kan gjerne bruke hageslangen der det er mulig, ellers brukes en svamp og en bøtte lunkent vann som skiftes ut når det blir skittent.

4. Tørk av med en fille eller en lofri klut, og la møbelet tørke et par timer.

5. Spray et jevnt sjikt med Kunstrottingbeskytter over møbelet. Hold sprayflasken på 20-30 cm avstand, og la midlet tørke 4-5 minutter.

6. Deretter tørkes eventuelle flekker med overskytende beskyttelsesmiddel vekk med en lofri klut, før møblementet er klart til bruk igjen.

Dele på Pinterest Sprayflasken gjør at middelet kommer til overalt, også på flettede møbler.

Sprayflasken gjør at middelet kommer til overalt, også på flettede møbler.

Plast, stål og tre

– Midlene er enkle å bruke, og gir et godt resultat. Kunstrottingen blir ren og får en vannavstøtende overflate som holder lenge. Rensemidlet kan også brukes på andre hagemøbler og gjenstander av stål og plast, sier Pål Nyhus.

Dele på Pinterest – Enkelt i bruk og godt resultat, sier Pål Nyhus.

– Enkelt i bruk og godt resultat, sier Pål Nyhus.

Mer informasjon:

WOCA Norge

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]