Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Ett par - to stiler

Det nyetablerte paret hadde to mål: Finne frem til en felles stil og skape en bedre helhet mellom de to stuene sine. Løsningen ble kontraster.

cloud_download
fullscreen
 • Den nye stuen viser at man kan bruke mye rosa uten å bli suppete når man bare avbalanserer det. I dette tilfellet er det gjort med de tunge, sjokoladebrune stoffene i gardiner og vinduslampe.

  Foto:

 • Før: Med få grep har den kjølige og litt sterile stuen blitt et hyggelig oppholdsrom. De grå veggene er blitt gulhvite. Vinduene har fått både lift- og fortrekksgardiner i sjokoladebrunt, mens den hvite vinkelsofaen er bestrødd med vakre puter i rosa/lilla. En matte med brede striper i de samme rosatonene gir linjer og strammer opp inntrykket.

  Foto:

 • Flere hensyn: Tanya ønsket seg både tung fløyel og romantiske blondegardiner. Samtidig krevde de høye, klassiske bygårdsvinduene et gardinsystem som kunne utnytte lyset, men også skjerme for innsyn. Løsningen ble liftgardiner i lys organza med mørkebrunt rankemønster og lange fløyelsgardiner i samme fargetoner.  /bilder/2005/2005_06/Insp105_ullevold61.jpg

  Foto:

 • Øisteins rom: Den innerste stuen fikk et varmere uttrykk ved hjelp av tykke, klassiske gardiner, fyldige, mørkebrune modulstoler og et rufsete oransje teppe. Puter i varmrosa og lilla setter et feminint preg på leilighetens nye

  Foto:

 • Før

  Foto:

 • Tette, klassiske gardiner i den innerste stuen setter et mer etablert preg på parets hjem.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

- Øistein er glad i syttitallsfarger som brunt og oransje, mens jeg er veldig svak for rosa og lyse omgivelser. For meg kunne gjerne alt være hvitt, sier Tanya Nanette Badendyck.

Da Tanya og kjæresten Øistein Bomo nylig kjøpte sin første leilighet sammen, stod de overfor en innredningsmessig utfordring. Ikke bare skulle de forsøke å kombinere hverandres møbler. De skulle også forsøke å forene hverandres tilsynelatende forskjellige smak og forventninger til sitt nye hjem.

En stue for mye

Den store, klassiske bygårdsleiligheten på St. Hanshaugen i Oslo ble bygget rundt 1900-tallet. På den tiden plasserte man tradisjonelt salongen i den ene stuen og spisestuen i den andre. Dobbeltdørene mellom rommene ble gjerne holdt lukket for å spare på varmen.

- Det ble gjerne til at den innerste stuen fungerte som lagerrom, mens vi bare satt i sofaen i den ytterste. Rent stilmessig synes jeg vi bare hadde fått det til sånn passe ålreit. Det ble liksom aldri helhetlig og manglet særpreg. Dessuten var fargene litt kalde. Hjemmet vårt fikk ikke den lunheten vi ønsket oss, sier Øistein.

Farger som går igjen

Løsningen ble interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad.

- I samarbeid klarte vi å definere nye bruksområder for de ulike stuene. Som nyetablerte ønsket imidlertid paret å holde kostnadene nede, og vi baserte derfor mye av endringen på bevisst fargebruk. Og valget falt på jordfarger i kombinasjon med ulike rosatoner. Hele tiden tenkte vi i kontraster, og alle farger ble konsekvent gjentatt i begge rommene for å skape helhet og balanse.

Den ytteste stuen med den hvite hjørnesofaen ble innredet som bruksstue. Her ble også tv-en plassert. Med nye, lyse grunnfarger og romantisk-feminine detaljer, ble dette Tanyas rom.

Øistein på sin side, hadde alltid hatt et ønske om en lun og hyggelig leseplass. Den innerste stuen var allerede ustyrt med en kamin. Nå ble denne stuen tildelt funksjonen som leilighetens nye "bibliotek".

Selv om veggene her inne også er lyse, er helhetsinntrykket langt varmere enn i den andre stuen. Dessuten finner vi flere av de varme jordfargene Øistein liker, blant annet i gardinene og i lenestolene. Her har også det rødbrune kuskinnet fra ungkarsboligen hans fått plass på gulvet. For å skape helhet og markere at også Tanya hører til der, er rommet utstyrt med de samme rosa-lilla detaljene som i den første stuen.

På den ene veggen ble det bygget en veggfast bokhylle.

- Den er kanskje noe av det vi setter aller størst pris på ved leiligheten, sier Tanya.

Øystein er på sin side også glad for at det gamle salongbordet ble så godt integrert i det nye interiøret. Stolt kan han fortelle at det opprinnelig var et gammelt slaktebord fra Tanyas barndomshjem. Paret har selv gitt bordplaten et strøk hvitmaling.

- Men man kan fortsatt se øksehuggene i bordplaten, forteller han.

Moderne motpoler

Som kontrast til parets gamle klenodier, ble det i begge rommene innført moderne motpoler. Mens den antikke prismekronen fikk plass i det innerste biblioteket, ble det for eksempel svart med en ny, trendy prismelampe i det ytterste lyse rommet.

Øistein forteller at det innerste rommet virkelig har blitt hans "lille hule".

- Nå sitter jeg stadig der inne og hygger meg med musikk og en bok. Samtidig forsikrer han at de begge to trives godt i begge rommene.

Øistein og Tanya synes de har hatt stor nytte av interiørdesignerens råd.

- Selv hadde vi for eksempel aldri kommet på en detalj som å legge et oransje teppe på gulvet, men det fungerer veldig bra. Vi fikk rett og slett den leiligheten vi ønsket oss, sier Tanya.

Dette ble brukt

Stue 1

remove_circle_outline

Vegger: Væg Extra, vannbasert matt S0505-Y20R- DYRUP

remove_circle_outline

Tak: Væg Extra,vannbasert matt S0502-Y- DYRUP

remove_circle_outline

Vinduer/dører: Træ & Metal Acryl 50, halvblank S0502-Y- DYRUP

remove_circle_outline

Tekstil sidegardiner: Sheila Coombs Velour, Summer Palace Ishmira 04- GREEN APPLE

remove_circle_outline

Tekstil liftgardiner: Silke Organza 680 1-9- GREEN APPLE

remove_circle_outline

Liftsystem: TOSO

remove_circle_outline

Teppe: Fields- KASTHALL

remove_circle_outline

Puter: ELLEN INTERIØR

remove_circle_outline

Taklampe: ESKE

remove_circle_outline

Bordlampe, i vinduet: ELLEN INTERIØR

remove_circle_outline
Løsøre: PRIVAT
   
Stue 2

Vegger: Væg Extra, vannbasert matt S0505-G80Y- DYRUP

remove_circle_outline

Tak: Væg Extra, vannbasert matt S0502-Y- DYRUP

remove_circle_outline

Vinduer/dører: Træ & Metal Acryl 50, halvblank S0502-Y- DYRUP

remove_circle_outline

Bokhylle: Træ & Metal Acryl 50, halvblank S0502-Y- DYRUP

remove_circle_outline

Gardiner: Portofolio Textiles Barrett Butter- GREEN APPLE

remove_circle_outline

Gardinstenger: Mahogny 33 mm m/ H-vaser- TOSO

remove_circle_outline

Teppe: Moss nr.17 Orange/Yellow- KASTHALL

remove_circle_outline

Sofamoduler: Skalma Step, Stoff Dessin- LIVING

remove_circle_outline

Bord: M. Breuer- R.O.O.M.

remove_circle_outline
Lamper: PRIVAT

Tekstil spisestuestol: ELLEN INTERIØR

remove_circle_outline

Pledd, puter, boller og vase: ELLEN INTERIØR

remove_circle_outline
Løsøre: PRIVAT
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]