Kategorier

Meny

Konto

Hvordan matche et tapet?

Hvordan fargesetter du resten av rommet, når du har et tapet som krever mye? Her ser du hvordan Merete og Øyvind i Drammen løste oppgaven å matche et tapet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvordan matche et tapet?

Foto: Butinox Interiør

Merete og Øyvind  i Drammen kjøpte et hus hvor alt var malt i hvitt, eller lite spenstige farger. Familien liker farge på veggene for å live opp huset, for som de sier: «Farger gir glede». I tillegg til kulør er ikke familien redde for mønster, og de la fort sin elsk på tapetet «Into the Wild» fra Photowall da de skulle innrede kjøkkenet.

Så ble det store spørsmålet hvilken farge de skulle bruke på de andre kjøkkenveggene.

Dele på Pinterest hvite vegger

Foto: Butinox Interiør

HVITT OG KJEDELIG: Slik så veggene til Merete og Øyvind ut da de kjøpte nytt hus i Drammen. 

Tapetet «Into the Wild» består av mange blåtoner fra lys blå til nesten sort. Det var helt naturlig å hente opp en av disse blåtonene for å skape et helhetlig kjøkken og spisesone.

Dele på Pinterest spaylakkert taklampe

Foto: Butinox Interiør

FORNYET TAKLAMPEN: Taklampen hang igjen etter forrige eier. Merete og Øyvind spraylakkerte den like godt med Quick Bengalack, for en helt ny look. På utsiden er den sprayet med 153 Sort Silkematt, på innsiden er den sprayet med 5931 Solnedgang.

Fargesjef hos Butinox Interiør, Jenny Bull-Gustavsen, gav gode råd til familien, og valget falt på nyansen 5905 Petroleum. Dette er en dyp grønnblå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant. 

Kjøkkenet har store vinduer, og siden familien ønsket en varm og innbydende følelse i rommet, falt valget på denne mørkere nyansen. Et rom med så stort lysinnslipp tåler en mørk nyanse godt, uten at det gir en følelse av å bo i en hule.

Kjøkkeninnredningen er hvit, så de ønsket å beholde lister og vinduskarmene hvite for å ta igjen det hvite i innredningen.


Dele på Pinterest matchende stol

Foto: Butinox Interiør

MATCHENDE STOL: En dus gulfarge står godt til den mørke blåtonen på veggene.


Dele på Pinterest petroleum fargen

Foto: Butinox Interiør

PETROLEUM: Fargen 5905 Petroleum er en dyp grønnblå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant.    

En effektiv og flott måte å tilføre både farge og personlighet til et rom er å gå for farger i møblene. Familien er veldig fornøyd med de fargerike stolene, innkjøpt på Søstrene Grene. Det flotte bordet er i modellen Gigant fra Fagmøbler.

Dele på Pinterest diy-lamper

Foto: Butinox Interiør

DIY-LAMPER: Lampene er laget av Muuto E27 pendel som er tredd gjennom en hylleknekt fra IKEA, malt i samme farge som kjøkkenveggene, 5905 Petroleum.


Dele på Pinterest fargekaken

Foto: Butinox Interiør

FARGEKAKE: Vil du ha proff hjelp i en enkel sirkel? Stilen i dette kjøkkenet er illustrert i fargekaken. Har du med denne på mobilen når du skal innrede blir det lett å få et harmonisk resultat.

Artikkelen er hentet fra Jennys blogg, enkelfornyelse.no. Titt innom for å få flere inspirerende interiørtips.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]