IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Hvordan matche et tapet?

Foto: Butinox Interiør

Hvordan matche et tapet?

Hvordan fargesetter du resten av rommet, når du har et tapet som krever mye? Her ser du hvordan Merete og Øyvind i Drammen løste oppgaven å matche et tapet.

Jenny Bull-Gustavsen/Butinox Interiør

Jenny Bull-Gustavsen/Butinox Interiør
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Merete og Øyvind  i Drammen kjøpte et hus hvor alt var malt i hvitt, eller lite spenstige farger. Familien liker farge på veggene for å live opp huset, for som de sier: «Farger gir glede». I tillegg til kulør er ikke familien redde for mønster, og de la fort sin elsk på tapetet «Into the Wild» fra Photowall da de skulle innrede kjøkkenet.

Så ble det store spørsmålet hvilken farge de skulle bruke på de andre kjøkkenveggene.

Se flere bilder
hvite vegger

Foto: Butinox Interiør

HVITT OG KJEDELIG: Slik så veggene til Merete og Øyvind ut da de kjøpte nytt hus i Drammen. 

Tapetet «Into the Wild» består av mange blåtoner fra lys blå til nesten sort. Det var helt naturlig å hente opp en av disse blåtonene for å skape et helhetlig kjøkken og spisesone.

Se flere bilder
spaylakkert taklampe

Foto: Butinox Interiør

FORNYET TAKLAMPEN: Taklampen hang igjen etter forrige eier. Merete og Øyvind spraylakkerte den like godt med Quick Bengalack, for en helt ny look. På utsiden er den sprayet med 153 Sort Silkematt, på innsiden er den sprayet med 5931 Solnedgang.

Fargesjef hos Butinox Interiør, Jenny Bull-Gustavsen, gav gode råd til familien, og valget falt på nyansen 5905 Petroleum. Dette er en dyp grønnblå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant. 

Kjøkkenet har store vinduer, og siden familien ønsket en varm og innbydende følelse i rommet, falt valget på denne mørkere nyansen. Et rom med så stort lysinnslipp tåler en mørk nyanse godt, uten at det gir en følelse av å bo i en hule.

Kjøkkeninnredningen er hvit, så de ønsket å beholde lister og vinduskarmene hvite for å ta igjen det hvite i innredningen.


Se flere bilder
matchende stol

Foto: Butinox Interiør

MATCHENDE STOL: En dus gulfarge står godt til den mørke blåtonen på veggene.


Se flere bilder
petroleum fargen

Foto: Butinox Interiør

PETROLEUM: Fargen 5905 Petroleum er en dyp grønnblå nyanse, lun og varm. Mørkehetsgarden i fargen gjør den i tillegg elegant.    

En effektiv og flott måte å tilføre både farge og personlighet til et rom er å gå for farger i møblene. Familien er veldig fornøyd med de fargerike stolene, innkjøpt på Søstrene Grene. Det flotte bordet er i modellen Gigant fra Fagmøbler.

Se flere bilder
diy-lamper

Foto: Butinox Interiør

DIY-LAMPER: Lampene er laget av Muuto E27 pendel som er tredd gjennom en hylleknekt fra IKEA, malt i samme farge som kjøkkenveggene, 5905 Petroleum.


Se flere bilder
fargekaken

Foto: Butinox Interiør

FARGEKAKE: Vil du ha proff hjelp i en enkel sirkel? Stilen i dette kjøkkenet er illustrert i fargekaken. Har du med denne på mobilen når du skal innrede blir det lett å få et harmonisk resultat.

Artikkelen er hentet fra Jennys blogg, enkelfornyelse.no. Titt innom for å få flere inspirerende interiørtips.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.