Kategorier

Meny

Konto

Nye, gamle lysestaker til jul

Med litt rød spraylakk blir de gamle lysestakene klare for juletider.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye, gamle lysestaker til jul

Foto: Chera Westman/ifi.no

Vi vil tilbake til gamledager når det gjelder både trender og kvalitet. Kjøp-og-kast er ut, mens lune stuer med møbler og gjenstander som varer i årevis er det vi ser etter. Vi er lei av å kjøpe nye ting til jul bare fordi de skal være i julefarger. Heldigvis finnes det smarte løsninger som gjør at du slipper å kjøpe nytt. Her finner du ut hvordan du gjør det du allerede har om til nye skatter – det er enkelt, lekkert og den perfekte julepynten!

Omgjør gamle, kjedelige lysestaker til julens høydepunkt med spraylakk:

1. Let i kjelleren

Det første du må gjøre er å lete i kjelleren eller boden etter gammelt skrot som du vil fornye. Alternativt kan du stikke innom en brukthandel for å se om de har noen skjulte skatter.

2. Gjør forarbeidet

Det første du gjør, er å vaske. Det gjelder for alt malearbeid. Bruk et rengjøringsmiddel beregnet for bruk før maling eller enkle oppussingswipes. Pass på at alt stearin og lim fjernes. Mattslip gjerne gjenstanden med et slipepapir eller en slipekloss, så hefter spraylakken bedre.

Dele på Pinterest vask før maling, spraymaling, renovering

Foto: Chera Westman/ifi.no

VASK: Alt malearbeid starter med en god vask.

3. Ta med alt ut

For å unngå at hele boligen ender opp rød, er det lurt å ta med det du skal spraye ut. Sett det helst inn i en stor pappeske og oppå malerfilt eller plast, så du slipper at biler, terrasse og natur rundt deg sprayes ned. Bruk engangshansker og klær du ikke er redd for. 

Dele på Pinterest spraymaling ute

Foto: Chera Westman/ifi.no

UT: Ta på noen klær du ikke er så redd for og gå ut. Da slipper du at alt inne blir rødt.

4. Spray

Når alt er klart og lysestakene er tørre og frie for rusk og støv, er det på tide å sette i gang med sprayingen. Rist boksen godt før start, og hold den 20-30 centimeter fra lysestaken. Start øverst og spray deg nedover fra side til side. Påfør tynne strøk, slik at malingen ikke renner.

Dele på Pinterest hvordan bruke spraymaling, hvordan spraye, spraymaling

Foto: Chera Westman/ifi.no

AVSTAND: Hold boksen litt på avstand når du sprayer. 20-30 centimeter fra lysestaken er fint.

5. Sett fra deg boksen

Når du er ferdig, skal lysestakene få tørke godt.

Før du setter fra deg sprayboksen, er det viktig at du snur den på hodet og sprayer til det ikke kommer mer farge ut. Da tømmer du dysen og forsikrer at malingen ikke blokkerer åpningen. Slik kan spraymalingen overleve lenger. 

NB. Fremgangsmåte varierer fra produkt til produkt. Vi har brukt Quick Bengalack. Følg alltid produsentenes anvisninger.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]