Kategorier

Meny

Konto

Hvordan male på tapet? Jordan demonstrerer

Planlegger du å male på tapet? Se Jordan demonstrere hvordan du enkelt lykkes når du skal male på tapet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Det er enkelt å male på tapet, forutsatt at det er i god stand og sitter godt fast. Enkelte tapeter skal ikke males rett på, for eksempel med et spaltbart vinyltapet må det øverste laget rives av først. Sjekk først at tapetet fint kan males på, så er det bare å gå i gang.

I videoen over viser Jordan deg hvordan å enkelt male på tapet.

Hvordan male på tapet:

1. Forarbeid
Fjern eventuell løs tapet og alle skruer og spiker. Tapet som overlapper skjøter, hjørner og lister fjernes også. Dekk til gulv med dekkefilt og masker lister og karmer.

2. Grunnarbeid
Bruk en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn litt ut ifra hjørnet, så du unngår at malingen renner. Grunn de store flatene med rulle. Velg en grunning tilpasset tapet.

Sparkle hull, sprekker og skjøter når grunningen har tørket. Slik over så overflaten blir jevn. Fjern slipestøvet med en tørr mikrofiberklut eller en kost.

3. Toppstrøk
Start med en pensel inn mot hjørner og kanter, og bruk så gjerne en mindre rulle der du kommer til, så du får samme struktur på hele veggen. Mal så de store flatene med en rulle. Ha godt med maling på rullen og påfør rikelig med maling på veggen.

4. Strøk to
Når det første strøket har tørket, kan du slipe lett over veggen med slipepapir. Mal så strøk nummer to. Avslutt med et lett drag ovenfra og ned for å få en jevn struktur. Fjern maskeringstapen før malingen tørker.

Dette ble brukt

Dette trenger du:

Brytebladkniv – JORDAN

Rullesett Ultimate 18 cm Jevne Underlag – JORDAN

Malerull Ultimate Jevne Underlag Midi 10 cm – JORDAN

Minirullbøyle Perfect Kort – JORDAN

Pensel Oval Skrå Ultimate Inne 35 mm – JORDAN

Langpensel Ultimate Inne 50 mm – JORDAN

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]