Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

IFITV: Slik maler du tapet

  •  
  •   Publisert:
Se hvordan du enkelt lykkes når du skal male over tapetet ditt.

Det er enkelt å male over det gamle tapetet på veggen, forutsatt at det er i god stand og sitter godt fast. Enkelte tapeter skal ikke males rett på, for eksempel med et spaltbart vinyltapet må det øverste laget tas av først. Sjekk først at tapetet fint kan males på, så er det bare å gå i gang.

I videoen over viser Jordan deg hvordan det enkelt kan gjøres.

Slik gjøres det:

1. Forarbeid

Fjern eventuell løs tapet og alle skruer og spiker. Tapet som overlapper skjøter, hjørner og lister fjernes også. Dekk til gulv med dekkefilt og masker lister og karmer.

2. Grunnarbeid

Bruk en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn litt ut ifra hjørnet, så du unngår at malingen renner. Grunn de store flatene med rulle. Velg en grunning tilpasset tapet.

Sparkle hull, sprekker og skjøter når grunningen har tørket. Slik over så overflaten blir jevn. Fjern slipestøvet med en tørr mikrofiberklut eller en kost.

3. Toppstrøk

Start med en pensel inn mot hjørner og kanter, og bruk så gjerne en mindre rulle der du kommer til, så du får samme struktur på hele veggen. Mal så de store flatene med en rulle. Ha godt med maling på rullen og påfør rikelig med maling på veggen.

4. Strøk to

Når det første strøket har tørket, kan du slipe lett over veggen med slipepapir. Mal så strøk nummer to. Avslutt med et lett drag ovenfra og ned for å få en jevn struktur. Fjern maskeringstapen før malingen tørker.

Dette ble brukt:

Dette trenger du:
  • Brytebladkniv – JORDAN
  • Rullesett Ultimate 18 cm Jevne Underlag – JORDAN
  • Malerull Ultimate Jevne Underlag Midi 10 cm – JORDAN
  • Minirullbøyle Perfect Kort – JORDAN
  • Pensel Oval Skrå Ultimate Inne 35 mm – JORDAN
  • Langpensel Ultimate Inne 50 mm – JORDAN
Les også Enkelt å matche maling og tapet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: