Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik maler du kjøkkeninnredningen

En gammel kjøkkeninnredning kan bli som ny etter en omgang maling. Og med riktig maling og verktøy kan en overraskende enkel jobb gi et prikkfritt resultat!

 • Slik maler du kjøkkeninnredningen

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Vask grundig slik at alt gammelt stekefett og smuss er borte fra flatene.

  Foto:

 • En slipepute i korning 150 rubber opp overflaten og gir bedre heft.

  Foto:

 • Avstøvingen kan gjøres med en tørr mikrofiberklut.

  Foto:

 • Pass på at alt slipestøv er borte.

  Foto:

 • Begynn med grunning. Start alltid innerst på speilet.

  Foto:

 • Gjør deg ferdig med en og en del. Etter at malingen er påført med rull kan den trekkes ordentlig ut med pensel.

  Foto:

Annonse
Annonse

- Å male kjøkkenet er en sånn småting mange vegrer seg for å gjøre. Men enkle hjelpemidler gjør det morsomt å male allikevel, sier Per Myhre, faglig konsulent i Jordan.

Velg verktøy med omhu

- Slipepapir er hemmeligheten bak et pent stykke malearbeid. Sliper man lett mellom hver påføring av grunning eller maling, gjør det noe med filmen som gjør overflaten elegant. Jeg sliper alltid mye, sier Myhre.

Foruten slipepapir er det også en fordel å investere i ordentlige pensler og ruller. De koster ikke så mye ekstra, men en kvalitetspensel som ikke mister bust og gir en helt glatt overflate kan ofte være det som gir prikken over i-en. Pass også på at penselen og rullen er tilpasset den malingtypen du velger.

Begynn innerst

Det er lurt å påføre malingen med en rull, fordi den sørger for at malingen fordeles jevnt. Deretter kan en pensel føre malingen godt ut i alle kanter. Til slutt gir det en fin finish å gå over med en etterstryker. Jobb effektivt, så malingen ikke tørker inn underveis i arbeidet. I dette tilfellet var ramtreet litt for smalt for etterstrykeren, så der gjorde en fin pensel etterstrykerjobben.

Når skapdører med profilering skal males, lønner det seg å begynne innerst på speilet. Om man begynner på ramtreet rundt, er det lettere å komme innpå der man allerede har malt etterpå. En hensiktsmessig rekkefølge er først speil, deretter kanter og til slutt ramtre. Ta for deg en og en del, og gjør deg helt ferdig med pensel, rull og etterstryker før du går videre. Vanntynnbar maling tørker raskt, så det er viktig å jobbe systematisk. 

Slik maler du kjøkkeninnredningen:

Gode tips

Tips 2: METT VERKTØYET MED MALING

Mett alt verktøyet med maling før du begynner ved å jobbe malingen godt inn i pensel og rull. Mettet verktøy vil gi et bedre resultat og gjør at du kan jobbe mer effektivt med vanntynnbar maling.

Tips 3: HUSK Å VASKE RULLEN

Husk å vaske rullen før bruk. Dette hindrer at den avgir lo som fester seg i malingen.

Oppdatert: 13.12.2019  

Dette trenger du

Vaskeklut/-svamp

Slipepute/-kloss/-papir

Mikrofiberklut

Rull

Rullekar

Pensel

Etterstryker

Grunning

Maling

Maskeringstape ved behov

Sparkelmasse og sparkel ved behov

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]