Kategorier

Meny

Konto

Mal deg et nytt kjøkken

Du trenger ikke nødvendigvis rive hele den gamle innredningen for å få følelsen av et flunkende nytt og moderne kjøkken. Med litt maling og smarte triks er du langt på vei.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal deg et nytt kjøkken

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Kjøkkenet er et svært viktig rom i huset, og det er derfor viktig at du er tilfreds med hvordan det ser ut. Vi nordmenn er som kjent svært glade i å pusse opp, og kjøkkenet er intet unntak, men det trenger ikke koste skjorta.

Kjøkkenet før og etter

Bildene viser et kjøkken før og etter. Den kalde blåfargen gjorde kjøkkeninnredningen klumpete. Malt i samme farge som veggen ble den derimot en del av rommet. Innredningen er beholdt, men modernisert med fjerning av lister og utskifting av de smårutete skapdørene. Benkeplaten i furu ble beiset mørk og lakkert, og blåfargen i de nye mosaikkflisene tas opp av fargene i gardinen.

Dele på Pinterest Kjøkkenet før og etter


Maling gjør susen

Tenk deg om før du hiver ut gammel kjøkkeninnredning eller møbler som er utdatert, men ellers er i god stand. Det er utrolig hva maling og noen nye tekstiler og detaljer kan gjøre. Selv om trenden er at vi skal ha det lyst, er ikke hvit maling bare hvit maling.

- Mange kjøper bare 10 liter hvitmaling på tilbud og maler alt hvitt. Men det er bedre å kjøpe 5 liter matt og 5 liter blank. Blankt gir en annen lysvirkning enn matt og større toneforskjell. Slik får du variasjon innen samme farge, forteller interiørkonsulent Ellen Skifjeld.

Dele på Pinterest Maling gjør susen


Viktig med godt grunnarbeid

Maling er noe av det du kan gjøre selv, og dermed spare mye penger. Men grunnarbeidet er viktig! Først må du vaske godt, så grunne, sparkle og pusse før du til slutt maler to toppstrøk.

- Maler du ubehandlet treverk, er det viktig først å bruke kvistlakk på alle kvister. Ellers vil de spytte kvae senere, og du får stygge flekker i malingen, forklarer Ellen Skifjeld. 

Mer informasjon:

www.scanox.no

www.greenapple.no

Dette ble brukt:

KJØKKENSKAP OG SKUFFER:

Butinox Interiør 40, glansgrad 40, farge Dis NCS S 1302-Y46R - SCANOX

VEGGER:

Butinox Interiør 10, matt, farge Dis NSC S 1302-Y46R - SCANOX

TAK:

Butinox Interiør 30, halvblank, farge Eggehvit - SCANOX

LISTER:

Butinox Interiør 40, halvblank, farge Eggehvit - SCANOX

BENKEPLATE:

Farget med Faxe Interiørbeis og lakkert med Trestjerner Klarlakk - SCANOX

FLISER OVER BENKEN:

Glassflis - HÖGANÄS

LIFTGARDIN:

EE 60 106 - GREEN APPLE

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]