Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Gode fargevalg på kjøkkenet

cloud_download
fullscreen
 • Gode fargevalg på kjøkkenet

  Foto: Nina Stang/ifi.no, Jan Larsen/ifi.no og Frode Larsen/ifi.no

 • Gode fargevalg på kjøkkenet

  Foto:

 • Gode fargevalg på kjøkkenet

  Foto:

 • Gode fargevalg på kjøkkenet

  Foto:

Kjøkkenet bør være appetittlig og fresht, men kan gjerne ha litt fart fargemessig. Et gammelt kjøkken kan raskt bli nytt med en annen farge. Her er noen råd om hvordan du kan fargesette kjøkkenet.

Annonse

- Om kjøkkenet er på et eget rom står man fritt til å ha det morsomt med farger og gulv. Er det åpen løsning på stuen er man mer avhengig av å tenke helhet, men det er ikke dermed sagt at det behøver å bli kjedelig, sier interiørkonsulent Ellen Skifjeld.

Å sette fingeren på noen bestemte kjøkkenfarger er vanskelig – her bør smaken avgjøre. Men ifølge Skifjeld kan det ofte lønne seg å tenke litt langsiktig når en skal gjøre fargevalget.

- Maler man hele innredningen i én kvikk farge er det fort å bli lei. Om man derimot lar de store flatene være mer nøytrale, og legger inn mer farge på mindre elementer får man gjerne en mer varig løsning, sier hun.

Samme farge oppe og nede?

Det er ikke nødvendig å velge samme fargenyanse på over- og underskap – ei heller på skap på ulike vegger.  En god hovedregel er ifølge Skifjeld å velge tungt i bunn.

- Det kan lønne seg å velge den fargen som vil fremstå tyngst på underskapene og en lysere farge på overskapet. Dette vil gi bedre balanse i de fleste tilfeller, sier hun.

Over- og underskap som er ton-i-ton med hverandre kan bli svært effektfult, men det er også mulig å velge helt ulike farger.

Matt eller blankt?

Blanke malinger har tradisjonelt sett bedre vaskbarhet enn sine mattere søstre. Nå finnes det imidlertid silkematte spesialmalinger som også kan skilte med gode rengjøringsegenskaper, og en står derfor friere til å velge maling i den glansgraden en selv ønsker.

Det er mulig å leke med effekter og blande glansgrader. For eksempel kan en kjøkkeninnredning malt i samme farge som veggen, men i en langt høyere glansgrad gi et fint spill.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]