Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Slik malte vi kjøkkeninnredningen

Alle kjøkken kan males.   Frode Larsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Alle kjøkken kan males. Resultatet og kvaliteten er avhengig av at vi gjør godt grunnarbeid, velger riktige produkter og godt verktøy.

Vaske

Alle flater ble først vasket med spesialvaskemiddel og skyllet godt med rent vann. Det er viktig at all fett og såpe er fjernet for å få god heft for malingen. OBS: Ikke bruk grønnsåpe. Den legger igjen et tynt fettlag, og virker derfor mot sin hensikt.

Slipe

Overflatene ble mattet ned med fint slipepapir. Bruk gjerne en slipepad. Den er lett å jobbe med, kan vaskes og brukes om og om igjen. Finnes i ulike finhetsgrader.

Grunne

Overflatene ble grunnet med oljebasert grunning, brukket i samme farge som malingen for toppstrøket. For å få en fin overflate på de glatte dørene ble det brukt en liten rulle med kort luv.

Sparkle

Hakk og skrammer ble deretter sparklet. Husk at du sparer deg selv for mye arbeid ved å ta bort all overflødig sparkel. Det tar lang tid å slipe bort sparkelsøl. Det er lett å jobbe med et sett japansparkler.

Deretter ble det slipt lett, og støvet fjernet.

Male

Overflatene ble malt med to strøk oljebasert maling i 40 glans fra samme program som grunningen. Slip lett med fint slipepapir mellom de to strøkene for å fjerne de små nuppene i malingen.

Dette har vi brukt:

  • Japansparkel
  • Pussepapir medium og fint
  • Malerulle for slette underlag hvit Jordan
Les også Nytt kjøkken med enkle grep

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: