IFI logo
Se flere bilder
Nytt kjøkken med maling

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Nytt kjøkken med maling

Kjøkkenet som familien overtok var slett ikke så verst. Det hadde bare behov for en liten modernisering.

Beate Slipher

Beate Slipher
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spraglevinyl på gulvet, store fronter i eik, oransjerøde fliser med motiver spredt utover. Nå ville de gjøre det til sitt eget!

Gammelt blir nytt

Alle de varme fargene og materialene fikk kjøkkenet til å "krympe". Hvite flater, nøytrale toner og et åpnere rom var virkemidlene som skulle forvandle kjøkkenet og gjøre det større, lysere og mer praktisk.

- Når kjøkkenet er så solid og ordentlig som her, er oppussing en veldig god løsning, sier interiørarkitekt Wenche Aurland som ble hyret inn for å hjelpe familien. 

Første steg var å male alle skapene hvite, og bytte ut dørknottene med nye, moderne håndtak i stål. To rimelige, men svært virkningsfulle grep som ga en helt ny kjøkkeninnredning!

Ommøblering

Kjøkkeninnredningen var funksjonell, men det var ikke plasseringen av elementene! Overskapene over kokeplassen ble fjernet for å slippe inn lyset fra vinduet, og høyskapet ble erstattet med en smart og praktisk barløsning i forlengelse av benkeplaten.

Det "trafikken" i kjøkkenet mye smidigere, og Aurland fremhever hvor viktig det er å tenke på hvordan en beveger seg i rommet når kjøkkenet skal innredes.

"Støvsamler-glippen"

I tillegg ble alle overskapene flyttet 15 cm opp på veggen, helt opp til taket. Det ga bedre rom på arbeidsbenken, og fjernet "støvsamler-glippen" opp mot taket.

Under overskapene ble det montert en solid plate der downlights ble felt inn som godt og hyggelig arbeidslys. Her er det også montert el-uttak for kjøkkenapparater.

Gummi på gulvet

På gulvet så familien for seg nye fliser. Gummigulv, foreslo derimot interiørarkitekten og trakk frem alle gode egenskaper: Mykt og behagelig å gå på, strøy- og støtdempende, barnevennlig, enkelt å holde rent, slitesterkt og lett å legge. Og gummigulv ble det.

Leggingen krevde ikke engang demontering av underskapene. Materialet ble skåret inntil eksisterende sokkel og fuget med overmalbar silikonmasse. Sokkelen ble malt i samme gråfarge og gir inntrykk av at innredningen "svever" over gulvet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.