Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mørk benkeplate på 1-2-3

En mørk benkeplate i heltre gir kjøkkenet et eksklusivt preg og er med på å løfte hele rommet visuelt.

 • Her har vi beiset en gammel benkeplate i bøk fra IKEA. Fargen vi benyttet heter valnøtt.

  Foto:

 • Mørk benkeplate på 1-2-3

  Foto:

 • Benkeplaten før

  Foto:

 • Mørk benkeplate på 1-2-3

  Foto:

 • Lakkfjerning

  Foto:

 • Mørk benkeplate på 1-2-3

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Mørke benkeplater er imidlertid ganske kostbare, og blir ofte framstilt av utrydningstruete treslag fra regnskogen. Et godt alternativ for deg som allerede har en kjøkkenbenk av tre er å beise den gamle benkeplaten i den fargen du ønsker. Hvis benken er oljet eller lakkert må du bruke en maling- og lakkfjerner først.

Legg maskeringstape rundt benkeplaten og dekk til med avispapir så du ikke søler på skapsdørene. Bruk engangshansker under hele prosessen.

Påfør maling- og lakkfjerner i et tykt lag over hele benkeplaten med en pensel.

Når den gamle oljen/lakken begynner å klumpe seg/koke opp (ca etter 15-30 min.) skrapes den av med en myk plastskrape. Bruk stålull nr. 2 for å fjerne de siste restene.

Dypp og kryst stålull nr. 0 i en skål med møbelrens og vask flaten med lett hånd. Deretter "løftes" rensen av med en lofri klut.

La benkeplaten tørke. Hvis det fortsatt ligger igjen rester av olje eller lakk som små blanke flekker på overflaten, må du gjenta behandlingen over. Det er viktig at all gammel lakk eller olje fjernes, ellers vil innfargingen bli skjoldete.

Spritbeisen påføres i samme retning som treverket med en lofri klut. Fargen setter seg raskt så her gjelder det å jobbe jevnt og unngå skjøter. Skjøter kan til en viss grad fjernes ved å påføre ny beis. Vent til neste dag før du påfører et nytt lag med spritbeis

Til slutt påføres oljen med en klut for å forsegle fargen i treverket. Vent 15 min. før du fjerner overskuddsoljen med en ren og tørr klut. Hvis denne oljen ikke fjernes kan det oppstå blanke flekker i overflaten. Etter 5-6 timer påføres et nytt lag med olje. Gjenta oljebehandlingen 1-2 ganger for ekstra holdbarhet. 

...ferdig resultat.

Oppdatert: 07.03.2016  

Dette brukte vi:

Liberon Maling- og lakkfjerner

Liberon Møbelrens

Liberon Spritbeis

Liberon Finishingoil

Liberon spesialstålull nr. 2 og nr. 0

Lofri klut

Engangshansker

Pensel

Disse fører produktet:

Alanor, tlf: 33 36 29 70

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]