Kategorier

Meny

Konto

Slik får du mørk benkeplate

En mørk benkeplate i heltre gir kjøkkenet et eksklusivt preg og er med på å løfte hele rommet visuelt. Slik får du en mørk benkeplate.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik får du mørk benkeplate

Foto:

Naturlig mørke benkeplater er imidlertid ganske kostbare, og blir ofte framstilt av utrydningstruete treslag fra regnskogen. Et godt alternativ for deg som allerede har en kjøkkenbenk av tre er å beise den gamle benkeplaten i den fargen du ønsker. Hvis benken er oljet eller lakkert må du bruke en maling- og lakkfjerner først.

1. Maskering

Legg maskeringstape rundt benkeplaten og dekk til med avispapir så du ikke søler på skapsdørene. Bruk engangshansker under hele prosessen.

2. Fjern eventuell gammel behandling

Påfør maling- og lakkfjerner i et tykt lag over hele benkeplaten med en pensel.

Dele på Pinterest 2. Fjern eventuell gammel behandling

Når den gamle oljen/lakken begynner å klumpe seg/koke opp (ca etter 15-30 min.) skrapes den av med en myk plastskrape. Bruk stålull nr. 2 for å fjerne de siste restene.

Dele på Pinterest

3. Rens benkeplaten

Dypp og kryst stålull nr. 0 i en skål med møbelrens og vask flaten med lett hånd. Deretter "løftes" rensen av med en lofri klut.

Dele på Pinterest 3. Rens benkeplaten

La benkeplaten tørke. Hvis det fortsatt ligger igjen rester av olje eller lakk som små blanke flekker på overflaten, må du gjenta behandlingen over. Det er viktig at all gammel lakk eller olje fjernes, ellers vil innfargingen bli skjoldete.

4. Påfør beisen

Spritbeisen påføres i samme retning som treverket med en lofri klut. Fargen setter seg raskt så her gjelder det å jobbe jevnt og unngå skjøter. Skjøter kan til en viss grad fjernes ved å påføre ny beis. Vent til neste dag før du påfører et nytt lag med spritbeis

Dele på Pinterest 4. Påfør beisen

5. Påfør forseglingsolje

Til slutt påføres oljen med en klut for å forsegle fargen i treverket. Vent 15 min. før du fjerner overskuddsoljen med en ren og tørr klut. Hvis denne oljen ikke fjernes kan det oppstå blanke flekker i overflaten. Etter 5-6 timer påføres et nytt lag med olje. Gjenta oljebehandlingen 1-2 ganger for ekstra holdbarhet. 

Dele på Pinterest 5. Påfør forseglingsolje

Fiks ferdig!

Dele på Pinterest

Dette brukte vi:

Liberon Maling- og lakkfjerner

Liberon Møbelrens

Liberon Spritbeis

Liberon Finishingoil

Liberon spesialstålull nr. 2 og nr. 0

Lofri klut

Engangshansker

Pensel

Disse fører produktet:

Alanor, tlf: 33 36 29 70

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]