Kategorier

Meny

Konto

Kan jeg endre farge på benkeplaten av kirsebærtre?

Mine benkeplater av kirsebærtre passer ikke lenger inn, etter at vi skiftet farge på kjøkkenskapene. Benkene er oljet i dag. Jeg vil gjerne ha dem gråaktig i fargen, og få vekk rødskjæret uten at de blir rosa. Jeg vil ikke male. Hva kan jeg gjøre?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan jeg endre farge på benkeplaten av kirsebærtre?

Foto: Mona Gundersen/ifi.no, Alanor, Osmo, Woca

Kirsebær er et hardt treslag, ofte med mørk brunrød farge. At treslaget er hardt gjør det vanskelig å få oljer og beiser til å trekke godt inn i materialet, og det kan derfor være litt vrient å få det til å se ut som noe annet enn det er. Det vil også være slik at påføring av en hvitpigmentert behandling, kan gi en lett rosa farge, siden treverket har mye rødt i seg.

Kanskje er det enklere å forsøke trekke benkeplaten mot mørkere farger enn lyse, grå. 

Dele på Pinterest Fjern gammel behandling.

Fjern gammel behandling.

Test på baksiden

Vi anbefaler deg å teste med enten farget beis og klar olje, eller en pigmentering med hardvoksolje i to trinn. Test deg gjerne frem et usynlig sted, for eksempel på undersiden inne i et skap.

Det første du bør gjøre er å fjerne mest mulig av den gamle behandlingen. Det gjør du enten ved å gå noen runder med en maling- og lakkfjerner som for eksempel Liberon Stripper, eller Woca Trerens.

Spritbeisen finnes i flere farger, blant annet en mørk, grå variant som kan brukes til å dempe rødtonene. Forsegle så flaten med to strøk Liberon Finishing Oil.

Dele på Pinterest Går gjerne noen runder med rensemiddel.

Går gjerne noen runder med rensemiddel.

Flere alternativer

Velger du hardvoksolje, er det en fordel å pigmentere benken før du oljer den inn. Bruk for eksempel Osmo Dekorvoks som finnes i flere gråfarger – fra lyst til mørkt, og forsegle flaten med Topoil.  Andre leverandører har lignende system, for eksempel Woca og Alanor.

Det kan også være et alternativ med Woca kjøkkenbenklakk. Denne finnes i en sort farge som gir en slitesterk overflate der treverkets struktur fremheves. 

Dele på Pinterest Innfarging og forsegling i to trinn.

Innfarging og forsegling i to trinn.

Mer informasjon:

Osmo

Woca

Alanor

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]