Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Kan jeg endre farge på benkeplaten av kirsebærtre?

Mine benkeplater av kirsebærtre passer ikke lenger inn, etter at vi skiftet farge på kjøkkenskapene. Benkene er oljet i dag. Jeg vil gjerne ha dem gråaktig i fargen, og få vekk rødskjæret uten at de blir rosa. Jeg vil ikke male. Hva kan jeg gjøre?

 • Kan jeg endre farge på benkeplaten av kirsebærtre?

  Foto: Mona Gundersen/ifi.no, Alanor, Osmo, Woca

 • Kirsebær er et mørkt og hardt treslag, som kan være vrient å få til å se ut som noe annet. Foto Mona Gundersen/ifi.no

  Foto:

 • Fjern gammel behandling.

  Foto:

 • Innfarging og forsegling i to trinn.

  Foto:

 • Går gjerne noen runder med rensemiddel.

  Foto:

Annonse
Annonse
Fjern gammel behandling.

Fjern gammel behandling.

Kirsebær er et hardt treslag, ofte med mørk brunrød farge. At treslaget er hardt gjør det vanskelig å få oljer og beiser til å trekke godt inn i materialet, og det kan derfor være litt vrient å få det til å se ut som noe annet enn det er. Det vil også være slik at påføring av en hvitpigmentert behandling, kan gi en lett rosa farge, siden treverket har mye rødt i seg.

Kanskje er det enklere å forsøke trekke benkeplaten mot mørkere farger enn lyse, grå. 

Test på baksiden

Går gjerne noen runder med rensemiddel.

Går gjerne noen runder med rensemiddel.

Vi anbefaler deg å teste med enten farget beis og klar olje, eller en pigmentering med hardvoksolje i to trinn. Test deg gjerne frem et usynlig sted, for eksempel på undersiden inne i et skap.

Det første du bør gjøre er å fjerne mest mulig av den gamle behandlingen. Det gjør du enten ved å gå noen runder med en maling- og lakkfjerner som for eksempel Liberon Stripper, eller Woca Trerens.

Spritbeisen finnes i flere farger, blant annet en mørk, grå variant som kan brukes til å dempe rødtonene. Forsegle så flaten med to strøk Liberon Finishing Oil.

Flere alternativer

Innfarging og forsegling i to trinn.

Innfarging og forsegling i to trinn.

Velger du hardvoksolje, er det en fordel å pigmentere benken før du oljer den inn. Bruk for eksempel Osmo Dekorvoks som finnes i flere gråfarger – fra lyst til mørkt, og forsegle flaten med Topoil.  Andre leverandører har lignende system, for eksempel Woca og Alanor.

Det kan også være et alternativ med Woca kjøkkenbenklakk. Denne finnes i en sort farge som gir en slitesterk overflate der treverkets struktur fremheves. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Osmo

Woca

Alanor

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]