Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Kan jeg male en oljet benkeplate?

  •  
  •  
Ekspertene mener at det ikke er noe problem å male oljede benkeplater hvite, så lenge du gjør et godt forarbeid.   Bilder av: Alfort & Cronholm, Nordsjö
Vi har brukt en mørk heltre benkeplate i en garderobe, og den er oljet. Vi ønsker å male den hvit. Hvordan maling bør jeg bruke, og hvordan går jeg fram? Har lest at det kan være vanskelig siden den er oljet, men satser på at alt er mulig!
Drømmer du også om hvite hyller? Ikke noe problem!
Drømmer du også om hvite hyller? Ikke noe problem!

I utgangspunktet bør det ikke være et problem å få benkeplaten hvit.

– Hvis det er brukt vanlig benkeplateolje, skal det normalt ikke være noe problem å male, så lenge du gjør et godt grunnarbeid, sier Per Arne Nilsen hos Beckers.

Han presiserer at grunnarbeidet er viktig for å være sikker på at du kan få et godt og varig resultat.

– Egentlig skal du jo legge 80 prosent av arbeidsinnsatsen i grunnarbeidet og 20 prosent i toppstrøket. Det er da du får den mest optimale behandlingen, forklarer han.

Vask, slip, grunn og mal

Tom Rune Bergestuen hos Flügger er enig i at det som regel er fullt mulig å få benkeplaten hvit, forutsatt at du gjør det viktige forarbeidet.

– Som regel er det bare å vaske med trerens, slipe lett over, avstøve og påføre to strøk med en kvist- og sperregrunn, for å hindre at fargen fra benkeplaten og oljen trenger igjennom, og for å gi god vedheft til malingen, forklarer han.

Deretter kan du påføre minst to toppstrøk med en slitesterk maling, gjerne en dør- og listmaling. Velg den glansgraden du ønsker.

Slipingen viktig

Per Arne Nilsen presiserer at slipingen er viktig når benkeplaten er oljet.

– Når treverket er oljet, er det ingenting som trenger langt ned i treverket, og du bør derfor slipe før du grunner og maler, sier han.

Mer informasjon

Beckers

Flügger

 

Bergen Malingfabrikk

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

Scanox

Les også Kan man male en benkeplate i laminat?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

HappyHomes annons