Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Få bort skille etter veggpynt?

  •  
  •  
Gulnet panel med skiller fra bilder og møbler er ikke en fryd for øyet.   Bilder av: Scanox
Jeg har ubehandlet furu inne på hytta. Etter mange år med pynt hengende på samme sted på veggene har det blitt skille. Nå vil vi beise. Hva kan vi gjøre for at ikke skillet skal vises gjennom beisen?

Det er nok mulig å jevne ut slike skiller litt, men avhengig av hvor synlig skillet er, kan det bli vanskelig å skjule det helt.

Panellysner

Thor-Ingar Røneid, teknisk service-sjef hos Scanox, foreslår å forsøke og jevne ut skillet litt ved å bruke en panellysner før beisen påføres.

– Først bør du rengjøre godt med en panelrens. Så kan du påføre et strøk eller flere om nødvendig med panellyser, og se om det hjelper. Dette vil jo jevne ut fargen. Deretter kan du påføre en farget beis oppå der igjen, sier han.

Dekkende beis

Røneid anbefaler å bruke en beis som kan påføres i flere strøk.

– Du kan for eksempel påføre flere strøk med Tyrilin panelbeis. Om du trenger ett eller flere strøk avhenger jo av om skillet er godt synlig, og selvsagt hvor dekkende du vil at det skal være. Med flere strøk blir jo beisen mer dekkende, samtidig som du fremdeles kan se trestrukturen gjennom, sier han.

Kjerringråd

Vi blir heller ikke lei av de gode, gamle kjerringrådene. Denne gangen er det Audun Klauseie hos Alanor som kommer med et lurt lite triks.

– Du kan pensle området som har lysnet med tevann. Tevannet har litt gulfarge, og området du påfører vil mørkne litt. Så kan du påføre det på nytt når det har tørket, tipser han.

Deretter beiser du over hele veggen med valgt panel- eller interiørbeis.

Mer informasjon

Tyrilin

Alanor

 

Les også Kan jeg male en oljet benkeplate?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons