IFI logo
Se flere bilder
Kan man male en benkeplate i laminat?

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Kan man male en benkeplate i laminat?

Jeg skal male en benkeplate i laminat, fordi jeg er ute etter den billigste løsningen. Hvilken maling anbefaler du å bruke?

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moderne gulvmalinger sitter godt på de fleste underlag, også på laminat. Du kan med andre ord bruke en vanlig gulvmaling til å male laminatbenkeplaten, som TreStjerner gulvmaling, og da trenger du ikke å grunne først.

Du kan også bruke epoksymaling som får en hardere overflate.  Epoksymaling brukes gjerne på industrigulv og tåler kjemikalier og en god del mekanisk påvirkning. Til denne bør du bruke en spesiell primer eller grunning.

Det er imidlertid uansett viktig å se til at benkeplaten er godt rengjort og fri for fett, skitt og vann før du setter i gang. 

Maling vil ikke skjule eventuelle hakk, riss og riper som er i benkeplaten fra før. Snarere vil malingen fremheve disse. Det kan derfor være en god idé å sparkle over skader i platen før du setter i gang. Sparklede flater bør pusses over med et finkornet slipepapir.

Midlertidig løsning

Å male benkeplaten er ikke en løsning som varer for evig. Men det kan være en god midlertidig løsning i påvente av økonomi og lyst til å bytte benkeplate, eller bygge om kjøkkenet.

I etterkant må du være obs på at det ikke blir stående vann eller annen fukt på flaten over tid. Da vil malingen kunne løsne. Dette er spesielt viktig rundt vasken der det gjerne spruter vann.

Beskytt platen med en fjøl når du bruker kniv eller andre skarpe gjenstander på kjøkkenet, og ikke sett fra deg varme kjeler og kasseroller direkte fra komfyren på benplaten, men legg en bordskåner under. Akkurat som du ville ha gjort med benkeplate av annet materiale.

Se flere bilder
Å male en benkeplate i laminat kan være en midlertidig løsning.

Foto:

Å male en benkeplate i laminat kan være en midlertidig løsning.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.