Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Riktig start på oppussingen

  •  
  •   Publisert:
Sørg for å være forberedt før håndverkeren starter arbeidet. Du sparer både penger og tid.  
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er mange ting å tenke på når du skal pusse opp. Hvis du tenker før du starter arbeidet, blir alt mye enklere. Dårlig framdrift, håndverkere som ikke gjør som du tenkte, materialer som ikke passer og andre overraskelser kan ødelegge hele gleden med oppussingen.

Hensikten med å pusse opp er vel å få et godt resultat, som kan gi deg en god opplevelse i rommene etterpå. Men en oppussing kan være enerverende. Ofte blir hele prosessen stressende og slett ikke slik du hadde tenkt. Arbeidet viser seg å være mer omfattende, dyrere og tar lenger tid enn du hadde trodd. Har du i tillegg dumpet borti en lite seriøs "håndverker" gjør ikke det prosessen mer forutsigelig. Husk at det er forskjell på kalle seg "håndverker" og å være det.

Her går vi dypere inn i disse temaene:

Kunsten er å forutse. Det gjør du i større grad med god planlegging. For det første gjelder det å ha god oversikt over tilstanden slik den er før du begynner. Lag en tilstandsrapport hvor du beskriver situasjonen i rommene som skal pusses opp. Tenk også på annet enn maler- og tapetserarbeid. Bytter du farger kan det være du bør gjøre noe med belysningen, og det kan kanskje være lurt å få lagt et rør til elektriske ledninger inn i veggen før det blir tapetsert. Og hva med tekstiler og gulver?

Å sørge for at håndverkere kommer i riktig rekkefølge, er det mye penger å spare på. Kanskje trenger du både gulvsliper, snekker og flislegger i tillegg til maler og tapetserer/gulvlegger.

Først må du altså lage en tilstandsrapport. Så lager du en beskrivelse av arbeidet som skal utføres. Du sender både tilstandsrapporten og beskrivelsen til de firmaene du ønsker pristilbud fra. På denne måten sikrer du at de gir pris på det samme, slik at det blir enkelt for deg å sammenlikne. Hent pris fra to til tre seriøse bedrifter. Det er temmelig sannsynlig at en håndverker med mesterbrev og medlemskap i en bransjeforening er mer seriøs enn andre tilbydere.

Når du har valgt håndverker så gjør en skriftlig avtale om pris og hva som skal utføres. Og ikke minst - når arbeidet skal utføres. Beslutninger som omgjøres etter at arbeidet er påbegynt eller beslutninger som ikke blir tatt i tide har en lei tendens til å forlenge og fordyre arbeidene.

Gjør du et godt forarbeid øker mulighetene for å få et resultat i tråd med dine forventninger. Kanskje er planleggingen også så omfattende at du bør kjøpe hjelp av en interiørarkitekt eller en mester. Den utgiften kan du spare inn mange ganger innen oppussingen er gjennomført.

Les også Lag tilstandsrapport

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: