IFI logo
Se flere bilder
Seriøse bedrifter samarbeider

Foto:

Seriøse bedrifter samarbeider

Du velger dine venner med omhu. Det gjør også seriøse håndverksbedrifter. Har du først funnet fram til en seriøs bedrift, er det sannsynlig at også andre tjenester de formidler kommer fra seriøse bedrifter. Men hvordan finne fram til denne gruppen av bedrifter?

Knut Randem

Knut Randem
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke lett å generalisere, men vi hevder likevel at det er to ting du først skal se etter for å vurdere om en håndverksbedrift er seriøs. Det er om bedriften har mesterbrev, og om den er medlem i en bransjeorganisasjon.

Mange kaller seg håndverkere. Ettersom dette ikke er en beskyttet tittel, er det mange som kaller seg håndverkere uten å ha noen som helst fagutdanning. En håndverksmester kan du være sikker på at har fagutdanning og minst seks års praksis i faget. Det er ulovlig å utgi seg for å være mester i et fag uten å være det, og her (www.mesterbrevnemnda.no) kan du se hvem som har mesterbrev.

Et medlemskap i en bransjeorganisasjon kan være vel så viktig for seriøsiteten. De fleste håndverksorganisasjoner krever mesterbrev for å være medlem. Det gjør blant annet Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund. Gjennom medlemsskap i en slik organisasjon vil håndverksmesteren bli med i et faglig fellesskap hvor medlemmene er opptatt av at medlemsbedriftene oppfører seg seriøst. De kan ha ulik kompetanse og benytter seg av hverandre når de trenger spesialkompetanse. Når de samarbeider med håndverkere i andre fag, er gjerne også det seriøse og organiserte mesterbedrifter. Medlemmene i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund finner du her.

Medlemmene i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund har en kollektiv garantiordning og en klageordning bestående av lokale skjønnskomiteer og en sentral klagenemnd. Medlemmene utfører maler-, tapetser- og gulvarbeid. De vet at de i en eventuell klagesak blir "hengt ut" for de andre medlemmene. Et medlem som bringer faget i vanry kan bli kastet ut av foreningen.  

Det er en ekstra trygghet for deg.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.