IFI logo
Se flere bilder
Gjør skriftlige avtaler

Foto:

Gjør skriftlige avtaler

Hva var det nå dere var enige om? Skulle gulvet slipes og var det virkelig den fargen du ville ha på veggen? Mulighetene for misforståelser er mange når avtales gjøres muntlig. Det lønner seg derfor å gjøre en skriftlig avtale.

Knut Randem

Knut Randem
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det behøver ikke være et ønske om å lure deg, men du og håndverkeren har forskjellig utgangspunkt og forskjellig innsikt i arbeidet. Noe du tar som en selvfølge at er inkludert, kan for håndverkeren like selvfølgelig være tilleggsarbeid. Det er for å unngå slike misforståelser at det er lurt å gjøre en skriftlig avtale med håndverksbedriften. Tilbudet fra håndverkeren bør være skriftlig. En skriftlig bekreftelse fra deg om hva dere har blitt enige om av tilleggsarbeider og hva de skal koste er et minimum.

Det aller beste er at det settes opp en avtale om arbeidet som skal utføres. Norges Byggstandardiseringsråd har i samarbeid med bl.a. Forbrukerrådet utarbeidet to nye standardkontrakter i forbindelse med arbeid på fast eiendom. Blanketten NBR 3501 skal brukes for arbeider hvor det avtalte vederlaget inkludert merverdiavgift er på 1,5 G eller mer (G = folketrygdens grunnbeløp, for tiden 51 360 kr). NBR 3502 skal brukes for arbeider hvor det avtalte vederlaget (inkl. mva) er mindre enn 1,5 G.

Kontraktene fås kjøpt hos Norges Byggstandardiseringsråd. NBR 3501 koster 75 kr, mens NBR 3502 koster 25 kr. Du kan gjerne be håndverkeren skaffe kontrakten. Uansett er det en billig forsikring.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.