Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Rolls Royce eller Mini?

  •  
  •  
Også gulv kan framheves ved hjelp av maling med relativt høy glansgrad. Her fra et nyoppusset, over hundre år gammelt hus ...   Bilder av:
Du vil selvfølgelig ha det finest mulig. Men noen ganger sier lommeboka stopp før deg. Når du kjøper bil bestiller du neppe en Rolls om du bare har råd til en Mini. Slik er det også med håndverksarbeid. Du kan til en viss grad velge hvor mye det skal koste.

Selvfølgelig er det en minstegrense for hva arbeidet kan koste, men over den kan det være flere prisklasser.

Se eksempel på prisforslag her.

Estetisk klasse

Ofte kalles dette "estetisk klasse" av håndverkere når de beskriver arbeid overfor profesjonelle oppdragsgivere. Da blir det gjerne beskrevet hvor mange ganger det skal sparkles og males. Det er forskjell på nødvendig grunnarbeid og det grunnarbeidet som skal til for å gi den ypperste finish. Det vet profesjonell innkjøpere, og det bør også du være oppmerksom på.

Mellom profesjonelle aktører er det rutine å bestemme om det skal flekksparkles, helsparkles og så videre. De har til og med egne koder i en Norsk Standard som beskriver dette. Men det skal ikke du behøve å tenke på. Du skal konsentrere deg om å forklare håndverkeren hvordan du ønsker at det skal se ut når arbeidet er utført. Bare sørg for å være tydelig. Så får det være håndverkerens vurdering hvordan han skal komme fram til ønsket resultat.

Er du i tvil om du har råd til å gjøre alt du har lyst til å få gjort så start heller litt forsiktig. Hva må du ha gjort? Når du ber håndverkeren om pris, kan du forsøke å beskrive hva du mener er minimum du ønsker å få gjort. Få en pris på det. Så kan du be håndverkeren gi tilleggspris for de andre ønskene du har slik at du lett kan velge hvilket omfang arbeidet skal ha. Da kan det bli som å velge fra en a la carte meny.

Ofte kommer du på ting under veis. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for at du da ber om pris på arbeid som ikke var med i det første tilbudet, men arbeidet kan da bli dyrere enn om det var med i planene fra begynnelsen.

Les også Lag tilstandsrapport

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Før du begynner

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons