IFI logo
Se flere bilder
Din verdifulle fritid

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Din verdifulle fritid

Hvorfor bale med andres fag, når du heller kan tjene penger på det du kan? Eller hvorfor ofre liv og lemmer på å utføre arbeid du egentlig ikke kan? Dessuten er fritiden din for viktig til å brukes i en stige. Du ville vel aller helst gjort noe annet i det fine været?

Knut Randem

Knut Randem
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hverdagen er temmelig stressende for de fleste av oss. Jobben krever mye, og når vi kommer hjem vil vi aller helst ha mulighet for å slappe av, møte venner eller kanskje gå en tur på kino. Du kan ikke det om du skal holde på i uker med å male huset eller å pusse opp stua. Rotete blir det også. Og blir det nå så fint som du liker å tro?

Fagfolk er raskere

For mange er det nærmest blitt en hobby å pusse opp. Men du, som ikke er så opptatt av å ha dette som en hobby, har du noen gang tenkt over at de som kan male, tapetsere og legge gulvbelegg gjør dette mye raskere enn deg? I stedet for å ødelegge din egen fritid kan du sette bort arbeidet til en malermester eller byggtapetsermester. Selv bruker du tiden sammen med familien. Det kan til og med være enklere for deg å ta en lørdag eller to med overtid på jobben for å slippe unna en jobb du ellers ville brukt mye lengre tid på. Fritiden har vel også sin pris?

For en håndverker er godt verktøy en naturlig del av jobben. Som amatør må du oppdage teknikker etterhvert som arbeidet skrider fram, du må kanskje gjøre arbeidet om igjen (eller burde gjort det) og du har ingen forutsetning for å ha kunnskap om hvilket verktøy som er riktig å bruke til de forskjellige arbeidsoperasjonene. Det gjør arbeidet unødvendig tungt og ødelegger den gleden du eventuelt hadde over arbeidet da du startet. Du har kanskje erfaringer du har fortrengt fra forrige gang du pusset opp? Tapetet som tredde seg over hodet ditt, foten i klisteret, malingspannet som veltet eller var det treåringen som skulle lage suppe i malingspannet?

Og vær litt kritisk! Sist du pusset opp, hvor lang tid tok det før du ble heeelt ferdig? Og var det ikke så at du ble så lei av jobben at du ikke gadd å gjøre den skjøten helt nøyaktig. Er det flere enn ektefellen som ergrer seg over det i dag?

Det å utføre et arbeid du ikke er trent for eller har utstyr til kan også gå utover helsa. Det kan endog koste deg livet. Nå skal vi ikke skremme deg, men det er faktisk ingen spøk å stå i en stige som er for kort eller for lang mens du maler veggen. Mange har fått seg en alvorlig støkk når de har gått i bakken. Noen har dessverre ikke fått anledning til å angre.

Det hjelper lite å engasjere den unge spenstige nabogutten til å male den høye veggen. Han har sikkert ikke noe bedre utstyr enn deg. Og faller han ned, har du et arbeidsgiveransvar, som kan koste deg dyrt.

Malermesterbedriften bruker riktig stige, lift eller kanskje stillas når det er nødvendig. Bedriften har nemlig et ansvar for sine ansatte og er vant til å forholde seg til det. Så ta ingen sjanser.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.