Kategorier

Meny

Konto

Bolig kjøpes med hjertet

Investering i egen bolig er god butikk. Når du en gang skal selge, kan du være sikker på at kjøperen bruker hjertet og ikke hjernen når budgivningen starter. Hjertet påvirkes av det man ser og liker. Å kjøpet bolig kan nesten sammenliknes med en forelskelse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bolig kjøpes med hjertet

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du skal kjøpe bolig vil det nok lønne seg å kjøpe den nedslitte leiligheten, som trenger både håndverkere og egeninnsats. Men likevel velger de fleste å la hjertet styre.

Standardheving

De siste 20 årene har vi hatt en betydelig prisoppgang på boliger i Norge. Prisene har økt langt mer enn realverdiveksten i samfunnet. Det er ikke bare fordi det er mangel på boliger, men fordi vi holder dem vedlike og øker standarden.

- Vi har hvert år lagt inn 20 - 25 milliarder kroner i vedlikehold og standardheving av boligene våre, forteller Bjørn Erik Øye, adm. dir. i Analysegruppen AS. - Vi vet ikke eksakt hvor mye av prisveksten som skyldes disse investeringene, men vi regner med at de har betydd mye.

- Spesielt de siste årene har vi tall som viser at 80 prosent av byggevareomsetningen går til standardheving, mens 20 prosent går til vedlikehold. Vi utvider kjøkkenet, bytter gulv og gjør andre standardhevinger samtidig som vi vedlikeholder.

Byggevarer er på en måte forbruk, men de er også en investering. Maler du for eksempel hvert annet år forbruker du, men du holder også standarden oppe.

En takstmann vil kanskje se det annerledes Det er ikke sikkert at det betyr så mye på taksten, men folk kjøper bolig med hjertet og ikke hjernen. Og taksten har mer og mer blitt en markedsvurdering.

Det er en kjensgjerning at vi bruker en stadig mindre andel av det vi tjener på mat. Andelen vi bruker på boligen er derimot stigende. Det er kanskje ikke så merkverdig. Vi nordmenn har en lang tradisjon for å vise mye av vårt indre gjennom boligen vår. Noen ganger vil vi kanskje også vise at vi har god smak eller vår økonomiske status.

Eller kanskje det er så enkelt at vi med vårt klima bruker så mye tid innendørs at vi gjerne vil ha det skikkelig, hyggelig og koselig der vi oppholder oss mesteparten av tiden.

Du løper heller ingen risiko når du vedlikeholder og hever standarden på boligen din. Vær trygg på at du får igjen for investeringen når eller om du en gang skal selge den.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]