IFI logo
Se flere bilder
Vær aktiv og få best resultat

Foto: ifi.no

Vær aktiv og få best resultat

Å sette bort arbeidet må ikke bety at du setter bort all tankevirksomhet. Oppussing dreier seg om lyst, smak og gode ideer i tillegg til at det kanskje er absolutt nødvendig at noe blir gjort. Uansett hvor dyktige håndverkere du får tak i, får du best resultat om du viser interesse og engasjement. Det oppmuntrer en god fagmann til enda bedre innsats.

Knut Randem

Knut Randem
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du satt bort arbeidet til en håndverksmester, skal du kunne stole på at han eller hun har den faglige tyngden som skal til for å få et godt faglig resultat. Men det betyr ikke at du skal være fraværende i prosessen. Du skal vel heller ikke være en pirk som henger over håndverkerne sent og tidlig. Men om du holder interessen oppe for det som skjer, kan du få mer for pengene enn du ellers ville fått.

Stikkordet er dialog. Og den skal starte tidlig. Planleggingsfasen er ikke bare en tid du skal bruke til å tenke over hva du har råd og lyst til å få gjort i hjemmet ditt. For deg er det om å gjøre å få fleste mulig gode ideer. Og ideer behøver ikke å være dyre. Gode ideer kan til og med gjøre arbeidet rimeligere.

Dersom du benytter deg av en interiørarkitekt, vil dere ganske naturlig ha en dialog fra planleggingen starter og til arbeidet blir påbegynt. Men om du er din egen interiørarkitekt blir håndverksmesteren desto viktigere å diskutere løsninger med. Lenge før du ber om pris kan du ha behov for råd og ideer. Da kan det være vanskeligere å få med seg håndverkeren. Men så snart du har tildelt oppdraget til en håndverksmester, har du en diskusjonspartner.

Du har sikkert mange å diskutere løsninger med og få ideer fra. Vi håper at også vi her på ifi.no kan bidra til at du får ideer og inspirasjon du tidligere ikke har hatt. Med håndverksmesteren kan det være lurt å spille på de faglige kunnskapene. Vær interessert og oppmuntre håndverkeren til å komme med alternative løsninger og forslag. Han eller hun har hatt mange oppdrag og har nok sett noe som kan egne seg også hos deg.

Men du kan også ha ideer du trenger faglige råd om kan løses på en forsvarlig måte. Kanskje har du sett en spesiell løsning i et interiørblad og lurer på om den får plass eller egner seg hos deg? Kanskje lurer du på hvordan en spesiell maleteknikk blir på en vegg? Et prøveoppstrøk av en lasur eller andre praktiske demonstrasjoner kan være nødvendig for at du skal greie å ta en avgjørelse om hva du faktisk vil ha.

Nå er det nok viktig for håndverksmesteren å ha et begrep om hva som skal gjøres på forhånd - særlig om det skal gis fast pris. Men å få utført noe tilleggsarbeid som ren demonstrasjon kan gjøre valget lettere og forhåpentlig bedre for deg.

Når arbeidet er godt i gjenge er det fortsatt ikke for sent å få gode ideer til tilleggsarbeid, men da kan du ikke være sikker på at håndverksmesteren har tid til å gjøre alt arbeidet fortløpende. Det er opplagt en balansegang mellom å være den plagsomme og den interesserte kunden. Men her hjelper det nok lenge med alminnelig skikk og bruk.

Tenk å kunne reise på ferie mens stua og soverommet blir malt, tapetsert og får nye gulvbelegg. Tanken er fristende, og det er opplagt at du skal stole på håndverkerens kvalifikasjoner, men glem ikke at det er du som skal bo "i" resultatet. Da må du vurdere når jobber er ferdig "definert". Så kan du reise.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.