Kategorier

Meny

Konto

Stell kjøkkenbenken med omhu

En velstelt benkeplate er et vakkert syn for øyet. En blek og tørr utgave av den samme er hverken like attraktiv eller særlig praktisk.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stell kjøkkenbenken med omhu

Foto: Osmo Nordic

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjøkkenbenken får gjerne hard medfart. Den må tåle slitasje og påvirkning fra vann, matvarer, vaskemidler og gjenstander som skyves rundt til stadighet, og kanskje brukes den både som kontorpult og spisebord. Jo mer slitt den er, jo hurtigere blir den skitten. Ergo vil den på et eller annet tidspunkt kreve noe tilbake, i form av vedlikehold og omtanke.

 - Mange tror nok at når de først har fått installert sin nye, oljede kjøkkenbenk, er den såkalt vedlikeholdsfri. Dette er en misforståelse, for alt oljet treverk må tas vare på, sier daglig leder hos Osmo Nordic, Tom Eidsether. 

Godkjent for bruksområdene

Det er ikke hva som helst man bør bruke på benkeplatene på kjøkkenet. Akkurat de overflatene vil gjerne komme i kontakt mat og andre næringsmidler på et eller annet tidspunkt, og da er det viktig å være føre var. Osmos Nordics hardvoksolje til benkeplater, TopOil, er utviklet nettopp med tanke på dette. Den er basert på planteoljer og plantevoks, er ufarlig i nærkontakt med mennesker, dyr og planter og godkjent i kontakt med næringsmidler.

- I og med at TopOil er godkjent for bruk på steder som kommer i kontakt med mat, er den også ypperlig til bruk på for eksempel treleker og biteringer, og andre gjenstander av tre som barn gjerne putter i munnen, forteller Eidsether.

Hardvoksoljen skaper en vannavvisende, slitesterk overflate, som for øvrig er motstandsdyktig mot husholdningskjemikalier, og kan med hell også benyttes på bordplater, kjøkkeninnredninger og møbler. 

Dele på Pinterest Godkjent for bruksområdene

Farger

TopOil finnes i fargeløs og naturell innfarging, hvor treets naturlige uttrykk opprettholdes. Den kommer i to glansgrader; silkematt eller matt. Dersom det er ønskelig med farget benkeplate, kan hardvoksoljen kombineres med Osmos Transparent Dekorvoks eller Hardvoksolje Pigmentert, som grunning før man påfører fargeløs TopOil.

Vedlikehold

Når benkeplaten er ferdig behandlet, er det videre vedlikeholdet enkelt. Dette gjøres med hardvoksoljen som er igjen etter den første behandlingen, som poleres på med Easy Pad polerduk – cirka en gang i året, alt avhengig av bruk og slitasje. 

Mer informasjon:

Osmo Nordic

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]