Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Møbler krever robust maling

cloud_download
fullscreen
  • Møbler krever robust maling

    Foto: Kristian Owren/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no, Beckers

  • Møbler krever robust maling

    Foto:

  • Møbler krever robust maling

    Foto:

Fikk du en slant til overs av veggmalingen? Ikke bruk restene til salongbordet eller kommoden! Møbler og innredninger stiller helt egne krav til malingen.

Annonse

Å male kjøkkenskap, møbler og andre innredninger er en enkel og rimelig måte å fornye hjemmet på. Et godt og varig resultat forutsetter dog at maling med riktige egenskaper brukes.

- Det vil ikke fungere i det hele tatt å bruke en vanlig veggmaling til møblene eller kjøkkenskapene, forteller Trond Riise hos Nordsjö.

Møbler og innredninger utsettes for hard medfart: de vaskes ofte, skal tåle slag og at du kommer bort i flaten med skarpe gjenstander. Derfor er det ofte et godt valg å bruke halvblank eller blank maling, og å være nøye med grunnarbeidet slik at malingen har et godt underlag å hefte til. En meget blank overflate er mer avslørende når det gjelder ujevnheter i underlaget enn hva en matt eller halvblank overflate er.

Fingerfett

Ukjent for mange er at enkelte malinger faktisk tar skade av at du tar i den malte flaten. Detter beror på at noen malinger av akryltype kan løses opp av fingerfett, hvilket kan føre med seg at flaten kan bli klebrig etter en tids bruk. Mest utsatt er der du naturlig, hyppig tar i flaten, slik som trappegelendere, dører, skapdører og stolrygger. Ved å bruke egnet maling av god kvalitet, unngås dette. På markedet finnes flere typer vanntynnede oljemalinger, polyuretanforsterkede akrylmalinger og hybridmalinger som står godt imot også fingerfett.

Mer informasjon

Mer informasjon

www.flugger.no

www.nordsjo.no

www.beckers.no

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]