Kategorier

Meny

Konto

Møbler krever robust maling

Fikk du en slant til overs av veggmalingen? Ikke bruk restene til salongbordet eller kommoden! Møbler og innredninger stiller helt egne krav til malingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Møbler krever robust maling

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no, Beckers

Å male kjøkkenskap, møbler og andre innredninger er en enkel og rimelig måte å fornye hjemmet på. Et godt og varig resultat forutsetter dog at maling med riktige egenskaper brukes.

- Det vil ikke fungere i det hele tatt å bruke en vanlig veggmaling til møblene eller kjøkkenskapene, forteller Trond Riise hos Nordsjö.

Møbler og innredninger utsettes for hard medfart: de vaskes ofte, skal tåle slag og at du kommer bort i flaten med skarpe gjenstander. Derfor er det ofte et godt valg å bruke halvblank eller blank maling, og å være nøye med grunnarbeidet slik at malingen har et godt underlag å hefte til. En meget blank overflate er mer avslørende når det gjelder ujevnheter i underlaget enn hva en matt eller halvblank overflate er.

Hard overflate

Malingen bør være lett å stryke ut uten at det renner, og gi en holdbar og lettstelt overflate. Maling for kjøkkenskap og møbler skal ikke klebre. Den må være hard og fast i overflaten slik at ting ikke fastner, og skal tåle regelmessig avtørking med rengjøringsmidler.

Dele på Pinterest Farge topp: Molly 8, venstre side: Hakon 5, høyre side: Fredika 2. Alle farger fra Beckers.

Farge topp: Molly 8, venstre side: Hakon 5, høyre side: Fredika 2. Alle farger fra Beckers.

Fingerfett

Ukjent for mange er at enkelte malinger faktisk tar skade av at du tar i den malte flaten. Detter beror på at noen malinger av akryltype kan løses opp av fingerfett, hvilket kan føre med seg at flaten kan bli klebrig etter en tids bruk. Mest utsatt er der du naturlig, hyppig tar i flaten, slik som trappegelendere, dører, skapdører og stolrygger. Ved å bruke egnet maling av god kvalitet, unngås dette. På markedet finnes flere typer vanntynnede oljemalinger, polyuretanforsterkede akrylmalinger og hybridmalinger som står godt imot også fingerfett.

Mer informasjon

www.flugger.no

www.nordsjo.no

www.beckers.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]