Kategorier

Meny

Konto

Stol med to glansgrader

Ved hjelp av maling ble den mørke stolen lys og lekker, og en kombinasjon av to glansgrader ga en stilig effekt slik at resultatet ikke ble kjedelig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stol med to glansgrader

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Stolen var for så vidt fin og i god stand, men forandring fryder, og vi ønsket å male stolen så den passet sammen med resten av interiøret. Kombinasjon av matt og blank maling ble en spennende effekt på en ensfarget stol.

- Vi kunne godt ha malt stolen i en farge, men det blir mye mer spennende når man tar i bruk ytterlighetene av glansgradene. Det blir også en bitteliten fargeforskjell. Grunnen til at vi valgte blankt sete og resten av stolen i matt var rett og slett fordi det er der man sitter og der slitasjen er størst, forteller interiørarkitekt Wenche Aurland.

Dette gjorde vi:

1. Rengjøring

All oppussing begynner med en vask. Det bør benyttes et sterkt alkalisk rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent, for å være sikret at alt fett og smuss forsvinner. La tørke.

2. Pussing

Flaten bør slipes lett for å få en matt, jevn flate. Vi begynte med korning 150 og avsluttet med 180. En pussekloss var et hensiktsmessig verktøy.

3. Avstøv

Alt støv fra pussingen må fjernes før man maler. Til dette kan man bruke en kost, støvsuger eller avstøvingsklut.

4. Grunning

Stolen hadde ingen hakk som måtte sparkles, så det var bare å gå rett på med grunningen. En vanntynnet heftgrunn er effektiv, og snill både mot deg og miljøet.

5. Toppstrøk

Vi benyttet en vanntynnet maling med glansgrad 15 på beina og ryggen, mens selve setet ble malt i glansgrad 70 i samme farge.

Dette brukte vi

Kraftvask

Slipekloss i korning 60, 150 og 180

Dust Grab avstøvingsklut

Heftgrunn V fra Nordsjö

Blankett V S 2002-Y50R Glans 70 fra Nordsjö

Blankett V S 2002-Y50R Glans 15 fra Nordsjö

Pensler

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]