IFI logo
Se flere bilder
Fem fargeeksperter om aktuelle interiørfarger 2021

Foto: Nordsjö

Fem fargeeksperter om aktuelle interiørfarger 2021

Internasjonale trendbyrå og fargeekperter har lenge varslet at en bølge av varmere interiørfarger er på vei. De spår brunt som den neste store fargen. Hva med blått og grønt? Vi har bedt fem fargeeskperter om å dele hva de opplever blir de mest aktuelle interiørfarger i 2021.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trendinstituttet Pej er blant dem som spår at brunt blir den neste store interiørfargen. De har god oversikt over det skandinaviske markedet, og mener vi nå må forberede oss på mange sesonger med mye farger, og at brunt vil bli den fargen som fører an. Brunt har vært varslet i flere år, men det tar litt tid fra en bølge begynner å røre seg til den tar av og brukes av mange.

– Brunt kommer for fullt etter en lang pause. Det har vært eksperimentert med ulike nyanser, men i 2021/2022 er det skåret mer til beinet, sier de.

Fargen «greige», som som navnet sier er en blanding av grått og beige, nevnes som en god klassiker som passer til den skandinaviske livsstilen.

De mener videre blått og grønt fortsatt vil være store farger. Når det kommer til blått blir det mye denim og isaktige og kjølige farger, som kontrast til varme farger hjemme. Aktuelle stikkord er dempet og klassisk, kalde og mer naturlige farger. De grønne fargene får en dreining mot de klassiske nyansene.

 

Pej forbereder oss også på at lilla vil bli mer aktuell.

1. Sverre Wollan Pedersen, Intag

Den mørkeblå fargen har satt seg og er blitt allemannseie. En elegant farge som alltid har vært god for Nordmenn også innen mote. Jeg ser at vi nå ønsker oss blåtoner som er «isende» kjølig, rene og transparente.

Vi har trykket det grå til brystet, og søker nå å gi palettene mere liv. Nyanser av grå og beige føles trygt. Vi lysner dem noe, og ser at de lyse blander seg godt med det isende blå og pastellene. Personlig har jeg stor tro på de isende Pradagrønne pastellene med aksenter som strekker seg fra de mosegrønne og til de dype skogsgrønne, om det er på brystninger, listverk eller i tekstiler.

Er vi klar for brunt?

– Vi søker igjen mot de brune og de brente tonene. Enkelte av oss vil ta den helt ut med farger som Cashmere og hvor vi gir listverk rundt dører og vinduer identitet med mørkegrå nyanser. Dette er fargekombinasjoner som alltid har vært sterke innen mote. Brunt og blått sammen er sofistikert og elegant og er ofte brukt av kjente motehus.

Morsomme aksentfarger, som har kommet for fullt, er gult som heller mot strågult. Den føyer seg godt til de brente tonene. Det gule kan plasseres i rommet gjennom enkle interiørdetaljer.

 

En viktig aksentfarge som vi vil se vil komme er lilla. Dette er en farge som får hovedfargen til å stråle og den skaper harmoni.

Se flere bilder
sverre wollan

Foto: Lene Høiseth/Happy Homes

SVERRE WOLLAN tror vi er klar for brune og brente toner, samtidig utvikler vi bruken av blått og grønt, slik at uttrykket blir rikere og mer mangfoldig        

2. Lene Høiseth, Happy Homes

Pej tror brunt og lilla kommer sterkere, er dine kunder der? 

– Nei, de er ikke helt der enda, men det vil komme. Det er bevegelse fra hvit og grå basis mot mer beige/brune lunere toner. Lilla er det lite snakk om enda, men neste år tror jeg vi vil se mer av den fargen igjen.

Kjøper folk mer farger? 

 

Ja, definitivt! Ola Normann har fått med seg at trenden går mot mer farger, og vi opplever hver dag at det er ønske ved oppussing Blånyanser topper listen, men grønt, oker, og rustrøde er også populært. Så det blir mange personlige hjem rundt omkring.

Se flere bilder
lene høiseth

Foto: Happy Homes

LENE HØISETH tror at brunt og beige helt klart er på vei, men kundene er ikke helt der enda. Det er fortsatt ulike nyanser av blått som topper listene hos Happy Homes.         

3. Torild Rustenberg, InHouse

Blått og grønt er populære farger, og vi ser ingen nedgang i bruken av disse fargene. Heller tvert imot. Vi ser på disse som de nye nøytrale, i tillegg til brunt, som har en stor økning i etterspørsel. Det er også en tydelig tendens at gråtonene har blitt varmere, og at vi beveger oss over mot mer brungrå farger som greige, taupe, ol.

Lilla, og da særlig aubergine, plommetoner og lavendel, anser vi som å være i en startfase på våre produkter (tepper). Og det er foreløpig liten etterspørsel etter det, men det er på vei. Lillatoner er populært blant norske kvinner, så det taler for at disse fargene vil bli tatt godt imot. Ifølge forskning vil lillapendelen komme hvert sjuende år, og det stemmer godt overens med at det er omtrent i 2014 at denne fargen var på sitt mest populære sist.

 

Hvitt, her skjer det mye, og nyanser av hvitt blir en viktig farge på tepper fremover, i tillegg til dempede gule nyanser (korn, havregrøt, ol.) - særlig på tepper.

Se flere bilder
torhild rustenberg

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TORHILD RUSTENBERG tror på brunt som en ny nøytral. Og mye taler for at nordmenn er klar for å favne om lillatoner. Det er mange år siden sist, og særlig norske kvinner liker lilla.         

4. Tale O. Henningsen, Fargerike

Blått og grønt er absolutt farger som har kommet inn i de norske hjem. Blått er en farge som alltid er der, og aktuell på alle flater; maling, tapet, interiør, gardin og tekstil. Mellomblå, kulørte og mørkeblått.

Grønt er en farge som vi finner overalt. Vegger, klær, interiør og kjøkken, bad og ikke minst grønne planter. Heldekkende flater, men også mye mønster. Fargene er mørke og ikke så kulørsterke (litt kulørsterke for å skape spenning).

Brunt (eller beige, som vår farge «Elvesand») er absolutt en viktig farge. Spesielt i alle strukturene og overflatene en finner nå. Kordfløyel, strikk, vev, mye tapet. Det er også masse spennende mønster. Pluss litt metalliske overflater.

Lilla er, slik jeg ser det, en farge som kan ligge i startgropen.  I alt en ser fra utlandet er den jo med, men jeg tror den er litt ung for det norske hjem som en stor farge ennå. Den blir foreløpig oftere brukt som en fin aksentfarge. Men den vil komme sterkere!

Kjøper folk mer farger?

 

– Ja, det ser vi. Aura, Aftentur, Elvesand og Timian er våre store farger om dagen.

Se flere bilder
tale henningsen

Foto: Fargerike

TALE HENNINGSEN mener brunt så absolutt blir en viktig farge framover. Fargerike beveget seg i den retningen da de valgte Elvesand til Årets farge i fjor.         

5. Jenny Bull-Gustavsen, Butinox Interiør

Jordtoner vil bli stort, og vi vil se mye av det fremover. Enten alene i et monokromt miljø, eller som et bindeledd mellom fargede rom. Grønt og blått vil også være sterkt til stede, men nå også i lysere nyanser. Å fargesette i ulike nyanser av grønt eller blått gir behagelige, elegante rom, samtidig som man får dybde og spill i interiøret.

Lilla er nok en farge som er for et mindretall, og vil nok være til stede, men ikke av den store trenden innen interiørfarger ennå.

Kjøper folk mer farger? 

– Her ønsker jeg å si et stort JA, men det er fortsatt hvitt og grått som topper statistikkene. Men blått følger hakk i hæl, og selvsagt er det mer farger i hjemmene nå enn før.

Hva er mest populært? 

 

– Blåtoner og grønntoner er mest populært – nå også i lysere nyanser med melkeslør fremfor sotet, samtidig som vi ser mer kulørsterke nyanser og Ocean blå. Når det gjelder gulv, er de fortsatt matte og de skal stå i stil til veggene. Det er lyse gulv og gylne brune toner fremfor grått.

Se flere bilder
jenny bull-gustavsen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

JENNY BULL-GUSTAVSEN tenker at mange vil velge jordtoner framover. Det blir rom fargesatt ton-i-ton i de varme fargene, og som bindeledd mellom fargede rom.         


Se flere bilder
Brunt og beige er på vei inn i norske interiør.

Foto: InHouse

TENDENS: Brunt og beige i ulike nyanser er helt klart på vei inn i norske interiør. Det forventes at fargetrenden vil vise seg på alle typer produkter, også tepper.         

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.