Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Lite penger - liten plass

Denne lille to-roms leiligheten i sentrum av Oslo var dårlig pusset opp og hadde minimalt med skapplass. Den nye eieren ønsket både forbedring og forandring, men budsjettet var stramt.

cloud_download
fullscreen
 • Den nye treseteren i muldvarpfarget trekk er mye riktigere i denne stuen. Røde puter er et fint farge-kick i det lyse interiøret. Lyst gulvteppe er både lett og delikat. Glassbordet med ben i børstet stål er flott til sofaen. Kurvstolen tar liten plass og er lett å flytte rundt.

  Foto:

 • Den mørke hjørnesofaen ruvet også for mye i rommet.

  Foto:

 • Tv og musikkanlegg dominerte altfor mye i den lille stuen, slik de opprinnelig var plassert.

  Foto:

 • De hvite lingardinene har muldvarpfarget lilje som tar opp fargen på sofaen. Det hvitbeisede skapet glir diskret inn i helheten og er kjærkommen oppbevaringsplass for støvsuger med mer. På den høyre del av skapet lot man være å sette på døren og fikk dermed en flott bokhylle! Skapet er montert 20 cm fra vindusveggen slik at gardinen får henge fritt.

  Foto:

 • Spisebordet er plassert slik at alle fire plassene har utsikt over rommet og. Tilsvarende bord og stoler står på kjøkkenet slik at man kan lage et langbord i stuen når det skal dekkes til fest. Dekketøy i rødt og grønt er varme og friske fargeinnslag i de lyse omgivelsene. Den hvite duken er impregnert med et flekkavstøtende middel.

  Foto:

 • Disse løse hyllene kan brukes til både bøker og pyntegjenstander. Slike hyller er spesielt velegnet i rom med god takhøyde.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse

Den unge damen var nettopp ferdig med sin utdannelse og begynt i ny jobb. Denne to-roms leiligheten på 45 kvadratmeter er hennes første, egne hjem. Selvsagt hadde hun lyst til å sette sitt eget preg på boligen, men midlene var begrenset. I første omgang ønsket hun å få sving på stuen. Hun trengte hjelp til farger og møblering, samt råd med hensyn til skapplass.

          

Interiørkonsulent Mette Landgraff forteller at grunnarbeidet var dårlig utført, men at budsjettet ikke tillot å rive ned plater og tapeter og starte fra grunnen av. Her var det bare å skjule sår og mangler etter beste evne og la malerpenselen gjøre resten. Hun valgte å male strieveggene i stuen i lys antikk. Brystningslisten midt på veggen hadde hun opprinnelig lyst til å fjerne, men det viste seg at den skjulte skjøtene mellom sponplatene bak tapeten. Listen ble dermed malt i veggfargen.

Vinduene ble malt hvite med en liten brekk (0502Y), halvblank oljemaling, mens taket ble malt i helhvit, matt latex. Leiligheten har god takhøyde, og to store vinduer i stuen gjør rommet lyst og luftig. De nye, lyse veggene forsterket dette inntrykket. Den mørke hjørnesofaen som eieren hadde med seg, var altfor mørk og ruvende i rommet. Interiørkonsulenten hjalp henne med å finne ny sofa; en treseter i muldvarpfarget trekk. Dette er en nøytral og vakker farge som det er lett å kombinere.

Gardinene i grov lin har liljemønster som tar opp muldvarpfargen. I motsatt ende av stuen ble det plass til spisebord og fire stoler i lyst tre, fra Ikea. Et tilsvarende bord og ekstra stoler ble kjøpt til kjøkkenet, og når det skal dekkes til fest, kan de to bordene settes sammen til et skikkelig langbord.

    

Skapmangel

Et stort problem for eieren var at leiligheten praktisk talt ikke hadde skap. I den lille entreen var det ikke plass til noe skap, og soverommet var så marginalt at det knapt ga rom for en dobbeltseng. - Stuen er eneste mulighet, tenkte interiørkonsulenten og gikk på jakt etter skap som kunne passe inn.

- Det er jo ikke vanlig å ha garderobeskap og bøttekott i stuen, men her var det faktisk ingen andre løsninger, forklarte hun. Litt flaks skal man ha, og hun fant hvitbeisede skap i nøyaktig samme nyanse som veggfargen.

Ett dobbeltskap ble satt opp ved vinduet; ett ved døren. Plassen ved vinduet tillot et skap som var 30 cm dypt, og den ene delen ble satt opp uten dør og fungerer dermed som bokhylle. Skapet ved døren er 40 cm dypt, den ene delen har plass til støvsuger og langkost, den andre delen fungerer som garderobeskap. Dette skapet er 60 cm bredt, og her ble garderobestangen montert i 90 graders vinkel fra veggen for å få plass til kleshengere. På veggen mellom skapene ble tv og musikkanlegg plassert. En ny stereobenk i samme lyse treverk som høyttalerne gjorde anlegget mindre ruvende. Høyere opp på veggen er det montert løse hyller i ulik høyde. Disse er praktiske samtidig som de gir et luftig inntrykk i den lille stuen.

Tips til entreen

Som nevnt var det ikke plass til garderobeskap i entreen. Her måtte man klare seg med knagger. I tillegg monterte interiørkonsulenten en lang hattehylle. Over den plasserte hun to dype knekter som skulle være oppbevaringsplass for ski, snøbrett og fiskestang. Godt å slippe å dra sportsutstyret ned i en kjellerbod etter bruk. Både hattehyllen og knektene kan lett hektes av, noe som må til de gangene man må åpne hele den tofløyede inngangsdøren som i åpnet tilstand tar hele den lille entreens bredde. Til daglig brukes kun det ene dørbladet, og da kommer døren ikke i konflikt med hyllen.

Farger

Som hovedregel sier man at lyse, nøytrale farger er det du bør velge for å få små rom til å virke større. Men noen ganger kan dette bli litt blekt og tamt. Eieren av denne leiligheten ønsket hjelp til å velge supplerende farger uten at stuen skulle få et urolig inntrykk. Siden både møbler, gardiner tak og vegger er holdt i lyse toner, kunne man godt tillate seg visse fargeinnslag her. Det ville bidra til å gi rommet sjel og karakter. Mette Landgraff valgte nyanser av grønt og rødt som er farger det er lett å kombinere. Bordet er her dekket med tallerkener i korallrødt og boller i ertegrønt. Dette gir dybde og varme i interiøret og er med på å skape et ungdommelig inntrykk. Grønt er for øvrig en "hot" farge denne sesongen.

Dette ble brukt:

Stue:

Tak: Inova Interiør, vannbasert matt, farge Hvit- NORDSJÖ

remove_circle_outline

Vegger: Inova Interiør, vannbasert halvmatt, farge Lys Antikk- NORDSJÖ 

remove_circle_outline

Vinduer, lister, gerikter: Ready, oljebasert halvblank 40, farge 0502-Y- NORDSJÖ

remove_circle_outline

Gardinstenger og endestykker: TOSO

remove_circle_outline

Teppe: Moss White- KASTHALL

remove_circle_outline

Duk på spisebordet: Vann- og smussavstøtende, leveres i flere farger- TOSO

remove_circle_outline

Sofa: BOLIA

remove_circle_outline

Skap: KJØKKENBUTIKKEN KONGSBERG

remove_circle_outline

Brun stol: SKEIDAR

remove_circle_outline

Kurv, puter og vase: STUDIO SLETTVOLL

remove_circle_outline

Hyller: IKEA

remove_circle_outline
    
Entré:

Vegger: Ready, oljebasert halvblank 40, farge Lys Antikk- NORDSJÖ

remove_circle_outline
Løsøre: PRIVAT
  
Alternative tekstiler:

1- Aina 65128- BORGE

remove_circle_outline

2- Casamance Candice- GREEN APPLE

remove_circle_outline

3- Sahco Butterfly 2036-02- INTERIØRAGENTURER

remove_circle_outline

4- FM 800122- GREEN APPLE

remove_circle_outline

5- 65731, colour 0702- GREEN APPLE

remove_circle_outline

6- Sahco Saunter 2034-07- INTERIØRAGENTURER

remove_circle_outline

7- Kerry Cream- GREEN APPLE

remove_circle_outline

8- D.O.O.T. Issyk 65- NOMA 

remove_circle_outline
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]