Med en bevegelig seng kan det bli et allrom og benyttes til mer enn nattlige sysler. Kanskje et sted å gjemme seg bort når resten av huset er okkupert av ungdommer og deres venner?
De bevegelige sengene har lenge vært populære i USA, men har her hjemme blitt forbundet med sykehus og institusjoner. De senere årene har sengene fått en form som gjør dem egnet til private soverom uten institusjonspreg. Fordelen er at de kan benyttes både som lenestol og som seng.
De toneangivende norske produsentene tilbyr bevegelige senger med forskjellig utstyr og funksjoner, men forteller at salget ikke har tatt av helt enda. Sengene kan leveres med eller uten massasjemuligheter, med forskjellige bevegelser og som sengebunn til å legge i den gamle sengen, eller som spesialseng med tilpassede madrasser. Man kan få trådløs fjernstyring og man kan velge om en skal ha felles madrass eller individuell bevegelighet i dobbeltsengen.
Fire produsenter er toneangivende i norsk madrassproduksjon; Ekornes, Wonderland, Jensen Møbler og Porolon. Til sammen omsetter de madrasser og tilhørende produkter for i overkant av en halv milliard kroner årlig. Foruten hjemmemarkedet finnes norske madrasser i de fleste europeiske land samt i USA og Japan. Størst eksportandel av madrasser og senger har Jensen Møbler som i år vil eksportere halvdelen av årsproduksjonen.
Tilbudet i madrassmarkedet er bredt og inkluderer en rekke forskjellige typer. Den største andelen står fjærmadrasser for, sammen med madrasser av polyuretan skum (med forskjellige betegnelser). Men, både de japanske futonmadrassene, luftfylte og vannmadrasser har sine tilhengere. Fjær og skum, samt futon egner seg best som madrass i en bevegelig seng.