IFI Logo

Nå skal dundynen frem

Nå skal dundynen frem
Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Dundyner hører sommeren til. Nei, det er ikke tull! Lette, tynne sommerdyner er perfekte for varme sommernetter. På markedet finnes et vell av varianter, og du har alle muligheter til å få kjøpt en dyne som passer akkurat deg.

Innhold

Følj

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Annonse

Det er en myte at dun hører vinteren til. Det finnes en rekke ulike tynne sommerdyner fylt med lett og luftig dun, som er svært behagelig en varm sommernatt.

- Dunet og bomullen i trekket tar opp fukten og transporterer den ut av dynen. Samtidig vil dunen virke isolerende og gi en lun følelse en kjølig sommernatt, forklarer Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør.

Sateng virker svalende

Kombinert med sengetøy i satengvevet bomull, som er glatt og svalt når det er varmt i luften, er dundyne en drøm om sommeren. Og dette har nordmenn pent skjønt: Ifølge Nordic Form kjøper det norske folk mer enn 70 ganger flere sommerdundyner nå enn for syv-åtte år siden.

- Det finnes intet som sier at mann og kone må ha helt like dyner. Tenk isteden som når du kjøper klær, og finn én som passer deg. Er vi par, har vi lett for å kjøpe lik dyne, men den kan bli feil. Vi er faktisk forskjellige, og trenger ulike dyner om natten, sier Bjørg Owren.

På markedet finnes lange, korte, tynne, tykke, tynne, doble, enkle dyner som er lette, tunge, fyldige og sydd med ruter eller kanaler. Det finnes dundyner for dem som synes det som oftest er alt for varmt for å sove, og for dem som fryser om bena. Alle kan finne en dyne som oppleves nær sagt skreddersydd for akkurat dem!

Dun må puste

- Egentlig bør vi ha flere dyner, og veksle oftere enn kun mellom sommer- og vinterdynen. Vi bør ha en lett og luftig sommerdyne, en helårsdyne og én for riktig kalde vinternetter, sier Bjørg Owren.

Men når vi nå pakker vekk vinterdynen er det viktig å gjøre det på riktig måte.

- Dynen skal absolutt ikke stues vekk i en sort søppelsekk. Dunet må få puste! Spar på tekstilposen som dynen kom i når du kjøpte den, og bruk den til oppbevaring mellom sesongene.

Det er også viktig å ikke banke eller riste dundynen for hardt. Da risikerer du å brekke de tynneste dunene, eller ødelegge trekket slik at dunet kryper ut. Dynen skal heller ikke støvsuges av samme årsak.

Disse fører produktene

Nordic form tlf. 69 89 43 00

Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Siste artikler
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.