Kategorier

Meny

Konto

Nå går vi for gull hjemme

Den sort/hvite interiørtrenden fortsetter i vår, og side om side med det kommer stadig mer metallic-inspirerte stoffer og tapeter. - Vi ser også mye av store ornamentale mønstre og blandinger mellom blanke og matte overflater, sier Bjørg Owren i IFI.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nå går vi for gull hjemme

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinterens heteste interiørtrend - maksimalismen - fortsetter, men i vår vil det i tillegg komme en ny og litt annerledes minimalisme, som vi nordmenn vil like bedre enn den forrige som var litt avkledd og stram.

- Den er litt rundere i formene og litt rausere. Vi liker å ha det lunt og vil ha hyggen inn, forteller Bjørg Owren, administrerende direktør i IFI, Informasjonskontoret for farge og interiør.

Heng et pledd over godstolen, sett frem telys og kubbelys i mengder, ha blomstervaser og store fat på bordene.

Matt og blankt sammen

Det sort/hvite i interiøret begynte å komme for noen år siden og nå bugner det med produkter i disse fargene: tapeter, tekstil og tepper med mer.

- Vi ser mye av store ornamentale mønstre og blandinger mellom blanke og matte overflater, sier Bjørg og viser frem et hvitt silkestoff med sorte barokkinspirerte blomster i flokktrykk.

I tillegg til de store barokkinspirerte mønstrene er stiliserte naturmotiver som blader, grener og blomster vanlige på tekstil, glass, vaser og hele serviser.

- Lignende mønstre finner du også på tapeter og tykke tepper, sier hun.

Lag på lag

Bruk med fordel stoff lag på lag og heng opp blondegardiner sammen med enkle gardiner i bomull eller lin. Men prøv gjerne å tenke litt nytt:

- Når du får de gode gamle blondene i sort, gir det et annerledes og mer dramatisk uttrykk en i hvitt, sier Bjørg.

Gull, sølv og bronse

Side om side med sort/hvitt er Metallic-looken en annen viktig trend i vårens interiørbilde. Fargeskalaen inneholder mye grått som går mot sølv, brunt som går mot bronse, og store porsjoner gull.

- Metallic ser vi massevis av i tapeter, tekstiler og annet. Og alle malingprodusentene har gull- og sølvmalinger som ser svært ekte ut, slik at du kan male din egen gullstol, sier Bjørg.

I butikkene finnes en mengde tekstiler i denne stilretningen; silke med gullbroderier, bomull med et perlemoraktig trykk, sort stoff med sølvtrådsbroderier, tynn netting i gull og bronsefargede blanke stoffer for eksempel.

- Disse stoffene kommer i alle prisklasser, fra billig til dyrt, sier Bjørg Owren.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]