Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Vask veggen før du steller terrassen

cloud_download
fullscreen
 • Vask veggen før du steller terrassen

  Foto: Butinox, Jordan, Nordsjö

 • Vask veggen før du steller terrassen

  Foto: Nordsjö

 • Vask veggen før du steller terrassen

  Foto: Butinox

 • Vask veggen før du steller terrassen

  Foto: Nordsjö

Før du vasker og beiser terrassen og steller den fin til vårsesongen, bør du vaske fasaden på huset. I det minste bør veggen bak plattingen gjøres ren. Ellers vil fasadevasken kunne ødelegge innsatsen.

Annonse

Det er lett å føle at det haster mer med å få terrassen fin enn å vaske fasaden på huset. Grillen skal frem og tas i bruk, og vi skal kanskje feire både konfirmasjoner og grunnlovsdagen på nybeiset terrasse. Vi vil kunne nyte vårsol og forsommerdager på en solfylt veranda, uten å trekke støv og skitt med oss inn igjen.

LES OGSÅ: Lekkert med uteteppe på terrassen

Riktig rekkefølge
Vaske fasaden

MEKANISK FJERNING: Vaskekost og et godt rengjøringsmiddel beregnet på vedlikeholdsvask er sammen med hageslangen de beste hjelpemidlene ved fasadevask.

Men midlene vi bruker til å vaske fasade og terrasse er sterke saker, som fjerner sopp, skitt og smuss med liten innsats. De dreper begroing og svertesopp og gir en flunkende ren flate, klar for ny behandling og forestående påkjenning fra bruk og vær og vind. At det dreier seg om sterke kjemikalier, gjør også at de kan skade nylig påført overflatebehandling.

– Å vaske terrassen før du vasker fasaden blir feil rekkefølge. Du bør rengjøre veggene før du går i gang med terrassestell, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

– I det minste bør du prioritere veggen bak terrassen, også om du ikke vasker hele huset før du tar terrassen, sier han.

Da unngår du også å skitne til en nylig rengjort flate.

Sommerklar terrasse

TERRASSE: Når du vasker husfasaden renner skitt og smuss ned på terrasseplattingen. Kjemikaliene kan også skade behandlingen på bordene.

Ta naturen til hjelp
Terrasseskrubb

TERRASSESKRUBB: Skitt og smuss på plattingen fjernes mekanisk ved hjelp av en skrubb. Skyll rikelig med vann.

Bruk en mild regnværsdag eller to til å rengjøre fasade og terrasseplatting. Med litt hjelp fra nedbør som bidrar til løse opp skitt og smuss, går vaskejobben raskt og lett. Dessuten gjør fravær av sol at kjemikaliene får tid til å virke godt og gjøre jobben sin uten at de tørker inn i underlaget.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med fasadevasken

– Terrassesiden av huset er nok den delen av fasaden som du ser mest. Hvis du ikke føler behov for å vaske hele huset hvert år, bør du i det minste rengjøre den delen årlig, råder Thor Ingar Røneid hos Butinox.

Mer informasjon

Tre tips til lett vask

 • Både vedlikeholdsvask og rengjøring av flater før maling eller beising, skal utføres med mye vann og egnede kjemikalier. Bruk malingprodusentenes egne midler. Dette er produkter spesielt utviklet for å forenkle fjerning av svertesopp, begroing, skitt og smuss på utendørs flater. Doser etter oppgave og følg anvisningen på emballasjen.
 • Skitten sitter gjerne godt fast, og det vil unntaksløst være behov for å skrubbe. Sett en vaskekost eller terrasseskrubb på forlengerskaft, så går den jobben lett.
 • Kjemikalene skal skylles vegg grundig, ved bruk av mye vann. Vanntrykket er mindre viktig, det er rikelige mengder vann som gjør jobben. Derfor er hageslangen et bedre hjelpemiddel enn en høytrykksvaskeren som gir mer luft enn vann ut av dysen.

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
Tarkett annons
HappyHomes annons
[Some text some message]