Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Vårens tapettrender - noe for alle

Dyreskinn og treverk, fargerike blomster og fototapet, ulike glansgrader og spennende strukturer; når produsentene introduserer sesongens tapetnyheter, er forskjellene bokstavlig talt til å ta og føle på.

 • Vårens tapettrender - noe for alle

  Foto: Produsentene

 • Et lyst og delikat tapet fra Borge. Kolleksjonen har fått det passende navnet Garden.

  Foto:

 • Petits fours er en frisk og sommerlig kolleksjon fra Astex.

  Foto:

 • Naturmønstre fra Storeys. Kolleksjonen heter Limani.

  Foto:

 • Lekre og eksklusive Sanderson-blomster fra INTAG.

  Foto:

 • Flamant fra Green Apple har klassiske striper i matt og blankt.

  Foto:

 • Dyremønster er ikke harry, men veldig lekkert! Denne kolleksjonen heter Out of Afrika, og er fra Borge.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Er man på jakt etter et lekkert tapet, skal det godt la seg gjøre å ikke finne noe som faller i smak. Det er det mange som allerede har oppdaget, for stadig flere velger tapet når hjemmet skal pusses opp.

- Det brukes mye tapet på én vegg, mens man har malt de tre andre. Men nå kommer det også tapetkolleksjoner på rekke og rad der det er laget ensfarget tapet som matcher den mønstrede. Dette er greit for den som vil fornye hele rommet i en fei, forteller Bjørg Owren, administrerende direktør i Informasjonkontoret for farge og interiør - IFI.

Naturen inn i stua

Som med de øvrige interiørtrendene, er det mye natur også på tapetfronten. Både farger og mønster går i toner inspirert av naturen. Det er mye varme jordtoner eller grålige betong- og steinfarger.

Mønstrene er ofte preget av blomster, grener, blader og strå i skjønn forening. Men det er ikke bare fra floraen designerne har hentet sin inspirasjon, også dyreriket er gjenstand for kopiering og etterligning. Krokodilleskinnsmønster er for eksempel slett ikke harry, men derimot en veldig trendy måte å dekorere veggene på.

Tapetene er gjerne også mer enn bare en fryd for øyet; nå skal vi ta og føle! Mønstrene er ofte i opphøyet form, for eksempel med mønster i skum eller flock på en blank bunn. Dette gir en spennende effekt og en levende vegg.

Forfriskende fargeinnslag

Det er ikke bare de rolige og harmoniske fargetonene fra naturen vi ser på de nye tapetene. Fargene har også begynt å gjøre sitt inntog nå som vi går mot varmere tider - og nå er det lov å dra den helt ut!

Trendekspertene snakker om "multimismatch" som et stikkord, og det innebærer en herlig blanding av etnisk folklore og retroelementer. Kakepyntfargede blomster og tegneserieinspirerte motiver er et morsomt avbrekk i det ellers harmoniske trendbildet.

Fototapet

I tillegg til de mange kreative mønstrene og strukturene, er fototapet fortsatt en stor slager. Alt fra morsomme illustrasjoner til vakre naturfotografier og spektakulære storbymotiver er lov.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]