Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tapettrender fra sort-hvitt til gull

Trendene er satt for året, spesielt presentert på Heimtextil-messen i Frankfurt. Som vanlig er det ikke én trend som gjelder, men flere retninger peker seg ut: En sort-hvitt-trend, en rekke blå og turkise varianter, jordfarger i brunt og beige henger fortsatt med og de metalliske blanke innslag har blitt en nisjetrend.

 • Tapetutstilling fra årets Heimtextil i Frankfurt hvor blant annet sort-hvitt preger trendbildet. Her tre forskjellige stiler fra kolleksjonen Front fra Boråstapeter/Borge.

  Foto:

 • Designsjef Bjørn Nilsson i Boråstapeter tror sort-hvitt-trenden med alle gråtoner kommer til å vedvare som en basetrend.

  Foto:

 • Tapet med bruntoner over i sort hvor de mange ornamenter (spesielt fra naturen) også er årets trend. Fra Storeys-kolleksjonen Bella Vista.

  Foto:

 • Bruntoner og vekselvis mørkere og lysere ornamentmønster - noe matt, noe skinnende.

  Foto:

 • Store blomstermotiv, her med beige tapet og brune mønstre som matcher møbel og pute.Ellers finnes det mange alternativ i helt andre farger som lys grønt, turkis, rødt eller sort-hvitt, alt etter settingen i interiøret.

  Foto:

 • Det er riktignok ikke gull alt som glimrer, men gull og andre metaller er en klar nisjetrend i år. Det gir blanke eller skinnende overflater.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Stort sett alle tapetprodusenter har nå sort-hvitt-innslag i sine kolleksjoner.

- Det var en sterk gul trend på slutten av 90-tallet som gikk over i beige toner og kaffefarger. Nå kan vi si at sort-hvitt og grått er her for fullt. Det kommer nok til å vedvare som en base; så kan man bygge rundt med de komplimentere farger, sier designsjef Bjørn Nilsson i Boråstapeter.

Typisk for sort-hvit-stilen, og andre stiler, er at ornamentene har vært til dels kraftige med barokk- og rokkokomønstre og ikke minst mønstre fra natur og flora. Designsjefen mener trenden vil gå mot litt mykere og roligere varianter.

Trender vender tilbake

Ellers er det verdt å merke seg at trender gjerne kommer igjen og igjen. Bjørn Nilsson påpeker at sort-hvitt og grått var temmelig trendy på 80-tallet også, den gang med mange røde innslag. Rødt til sort-hvitt passer faktisk like godt som den gang! Sort-hvitt var det faktisk også på 60-tallet - med hvit som basefarge.

- Folk har fått mye mer sans for materialfølelse nå. Folk ser ikke bare lenger; de kjenner også på materialene. Det blandes mye i blanke og matte overflater og det forskes en helt del på helt nye materialer.

Både blank og matt

Det bringer også over til den skinnende trend av året - gull, sølv, bronse, metall-grønn, perlemor-effekter, osv. Det er mye bruk av syntetiske fibre og folie som gir virkningene. Blanke effekter kan gi vel store utslag; derfor blandes det nå med røffere, matte innslag.

Nå gjelder heller ikke en spesiell minimalistisk eller maksimalistisk trend på vegg og tekstiler. Det kan virkelig benyttes begge deler i rommet med eksempelvis en fondvegg med et visst preg og anonyme tilstøtende vegger. Alt ser ut til å gå mot en mer dempet løsning på alle veggene.

Se forøvrig bildeserien.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]