Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tapetser trendene på veggen

Enten du liker naturtrendene, storbyliv eller en helt klassisk stil kan du tapetsere det på veggen. For de mer fargeglade er det også mye å glede seg til.

 • Klassiske striper trenger slett ikke være kjedelig på veggen. Denne Borge-kolleksjonen bygger på mønstre fra moteskaperen Vivienne Westwoods motekolleksjoner.

  Foto:

 • Et kart i form av et tapet på veggen kan være kult eller hva med et storbyinspirert miljø? Tapetet er fra Astex.

  Foto:

 • Medaljonger og mønstre finnes i mange lekre varianter. MetalXGlass fra Green Apple er en lekker nyhet i sjangeren. De litt barokke mønstrene finnes i gull, sølv, kobber og bronse.

  Foto:

 • Lilla er fortsatt i motebildet. Belle Epoque er en populær kolleksjon fra Storeys.

  Foto:

 • Friske gul- og grønnfarger er noen av trendfargene det kommer mer av. Eijffinger sin nye kolleksjon Flot reflekterer denne trenden med en ny vri. Fancy blomster og blader skaper et sprudlende hjem.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Nordmenn har falt for naturtrendene de siste par årene, og disse trendene passer godt i mange lyse, nordiske hjem. Mange har malt og tapetsert og spedd på med natulige tekstiler som lin, bomull og skinn for å skape den helt naturlige stilen - men så snart vi har blitt "helt naturlige", banker nye trender på døren...

Litt Mamma Mia!

- Nå kommer fargene tilbake og det blir mye mer et mangfold av farger, sier Erik Thorp hos tapetleverandøren Astex. Han har sett mange eksempler fra de siste trendmessene på at tilværelsen blir mer fargerik på tapetfronten.

- Det blir flere fargerike detaljer og gjerne 5-6 farger i samme tapet. Det gir en feel-good-følelse som kan minne litt om Mamma Mia-filmen, mener tapeteksperten.

Gult og grønt er noen av fargene det kommer mer av.

- Det tar litt tid før folk kaster seg på disse trendene, men det kommer, tror Thorp.

Litt geometrisk

For dem som verken liker bier eller blomster, skinn og ullkos er det nok av andre alternativer også. Tøffe tapeter med geometriske mønster og retropreg eller bykart på veggen er noen tapettyper som passer inn i en mer minimalistisk stil. Fototapeter fra en storby eller gateliv er andre alternativer som f.eks. kan passe på en fondvegg.

En mulighet som flere har oppdaget er å bruke tapet mellom kjøkkenbenken og kjøkkenskapene i stedet for fliser.

- Å bruke et trendy tapet over kjøkkenbenken montert med en glassplate over skaper masse muligheter, sier Thorp.

Og for dem av oss som savner utsikt fra kjøkken- eller stuevinvinduet kan jo et fototapet skape nytt liv.

Litt barokk

Noen foretrekker uansett trender eller mote en mer klassisk stil, og det er selvsagt lov. Varianter av barokke medaljonger eller elegante, stripete tapeter trenger slett ikke være kjedelig. 

Flere tapetleverandører tilbyr derfor stadig nye tapetfristelser når det gjelder klassiske mønster. Kanskje kommer stripene i nye farger eller medaljongene i lekre, duse kobber- eller gulltoner. 

Uansett utgangspunkt i trender og moteluner gjelder det å velge noe man kan trives med og som passer rommets karakter og bruksområde. For eksempel bør en familie med småbarn kanskje velge et vaskbart vinyltapet på kjøkkenet eller barnerommet, mens et voksent par kan velge det lekre velurtapetet de har drømt om siden ferieturen til Frankrike sist sommer...

Oppdatert: 11.07.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]