IFI logo
Se flere bilder
Stick it

Foto: Produsentene

Stick it

Vi så det så vidt begynne å komme i fjor vår, men i løpet av året har det tatt helt av. Nå er stickers på alles lepper! Og trenden er på ingen måte nedadgående.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har helt sikkert sett dem. De fargerike klebemerkene i alle størrelser og fasonger blir stadig mer populære. Og det er kanskje ikke så rart; en enklere og rimeligere måte å forandre hjemmet på skal du lete lenge etter. Har du en slett vegg som trenger litt dekor, kan et stort klistremerke gi en stilig effekt.

Stort og smått for liten og stor

Enten du er på jakt etter noen små, diskrete merker, eller noen skikkelige blikkfang, er det mange forskjellige dekorer å velge mellom. Noen av dem er store, virkelig store. Hva med en to meter lang orkidé på veggen over sofaen? Ellers kan kanskje søte småfugler, noen mystiske grener, en eksotisk palme eller et lekkert grafisk mønster gjøre seg bedre? Å finne et flott mønster er ikke vanskelig, å bestemme seg for ett av dem blir antakelig verre. Merkene finnes med motiver både egnet for barnerom og voksne rom, så kanskje det er på tide å la junior få pynte rommet sitt selv?

Egne bilder

Og skulle du ikke være fornøyd med de utallige motivene produsentene allerede har laget, er det også verdt å vite at det går an å bestille stickers med dine egne, private bilder.  Det finnes norske firmaer som produserer stickers med motiver hentet fra private bilder. Et bilde av barna eller kjæledyret kan for eksempel bli en artig dekor.

Stick and peel

Er du en av dem som har prøvd å fjerne ordentlige klistremerker fra veggen tidligere, blir du kanskje glad for å høre at limet på disse nye stickersene er et helt annet. For i motsetning til ordinære klistremerker, lar de fleste stickers seg fint fjerne uten å lage merker på veggen. På den måten kan du flytte rundt på og variere helt uten å tenke på at underlaget tar skade.

Stickersene er enkle å lime opp, men det forutsetter at underlaget er glatt, jevnt og rent. På panelvegger fester de med andre ord dårlig. Du trenger ikke være noen ekspert for å montere opp, men på de aller største merkene lønner det seg å være to. Følg alltid produsentens anvisninger.

Mer informasjon

www.astex.no

www.alfort.se

www.storeys.no

www.tapetshop.no

www.borge.no

www.happylines.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.