IFI logo
Se flere bilder
Rive av våtromstapet?

Foto: Øistein Lie/ifi.no

Rive av våtromstapet?

På badet har vi et våtromstapet som er stygt og fullt av sår. Må vi fjerne det gamle tapetet før vi legger ny?

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved all tapetsering må veggene være faste, slette og rene. Ved oppsett av våtromstapet er det i stor grad viktig å være nøyaktig med grunnarbeidet. Slurv kan føre til skader som er dyre å rette opp i.

Teknisk sett er det ingenting i veien for å legge et nytt våtromstapet over et gammelt tapet, dersom det gamle tapetet sitter godt til underlaget.

Fjern tapetet

Allikevel anbefaler ekspertene å fjerne det gamle tapetet av to grunner. For det første gir våtromstapet som underlag det nye tapetet dårlig heft. For det andre kan du sjekke veggen for fuktskader ved å ta ned det gamle tapetet.

Heft

Oversiden av våtromstapeter gir ikke det optimale utgangspunktet for heft. Mange overflater har også mye tekstur, som gjør at et nytt tapet vil sitte enda dårligere. Dette vil føre til at resultatet blir lite motstandsdyktig, og ikke holder den kvaliteten som trengs på et bad som brukes mye.

Fukt

- Ved å fjerne det gamle får man sjekket at veggen bak er tørr, påpeker Roar Aune, hos tapetleverandøren Borge. Om det oppstår fuktskader på badet, kan kostnadene bli skyhøye. Dermed kan det være en god investering å bruke litt tid på å rive av det gamle tapetet for å sjekke veggen for fuktskader.

Mer informasjon

www.borge.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.