IFI logo
Se flere bilder
Plettfri solskjerming

Foto: Nitor/Alfort & Cronholm

Plettfri solskjerming

Markiser og parasoller er både gode solavskjermere og stemningsskapere på uteplassen. Men om de får bli fulle av mugg og forurensning blir ikke atmosfæren like koselig. Heldigvis er det lett å rense!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

All heder til solen, men noen ganger kan det være godt å sitte litt i skyggen også. Markiser og parasoll er laget av tekstil som er behandlet for å tåle et langt liv utendørs, men etter en tid kan de allikevel anta enn grønnaktig tone eller få sorte prikker. En god vask innimellom forlenger da levetiden – og gir skittent solskjermingstekstil fargene tilbake.

Vaskemidler for utendørs tekstiler fjerner mugg, bakterier, sot og andre forurensninger. Det finnes varianter som bare kobles til hageslangen og automatisk doserer ut riktig mengde over markisen. Etter påføring får midlet virke, mens vær og vind tar hånd om etterarbeidet.

Etter vask kan det være en god idé å impregnere stoffene igjen. Da blir overflaten mer vannavstøtende og mindre mottagelig for ny tilsmussing. Impregneringen sprayes ut og får tørke inn. Den kan også brukes på teltduker, presenninger, ryggsekker og annet tekstil for utendørs bruk. Impregnering av puter og duker gjør tekstilene mer flekk- og fuktavvisende.

 

 

 

Gode produkter

Nitor Markis & kapelltvätt

Krefting Selaclean Idealvask

Krefting Stabil impregnering

Herdins Imprenex Outdoor

Alkol pluss stopp impregnering

Mer informasjon

www.alfort.se

www.krefting.no

www.herdins.no

www.kemetyl.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.