IFI logo
Se flere bilder
Lunt interiør med tekstiler

Foto: Cecilie Bjørnerud Knap/ifi.no, Per Erik Jæger/Borge og Anne Manglerud/Green Apple

Lunt interiør med tekstiler

I mange år har tekstilene spilt en beskjeden rolle i kombinasjon med nøytrale vegger. Nå er trenden i ferd med å snu. Meter på meter med blomster, striper, volum og tekstur tilfører interiøret varme og velvære.

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gardiner som subber gulvet, varme pledd og dekorative puter med kraftig volum og markerte teksturer inntar hus og hjem. Utvalget er så bredt at man kan få akkurat den stilen og stemningen man ønsker i rommet.

For det er nettopp det moderne innredning handler mye om: å skape stemning! Bare prøv å tenke deg hvor kaldt og ukoselig rommene ville virke uten tekstiler. Det er de som i første rekke gir rommet atmosfære. Nå er det fokus på at det skal være samspill mellom fargene i interiøret. Tekstiler, møbler og vegg skal spille på lag.

Mykt som mose

Høstens tekstiltrender appellerer til sansene. Vi skal føle, lukte og se. Både tekstilenes mønster og tekstur skaper assosiasjoner til suset fra trærne, myk mose og fugler som kvitrer. Det skal være mykt og godt å ta på og få oss til å slappe av.

Vi vet som regel hvordan et stoff føles mellom fingrene og hvordan det ser ut, men teksturen har ofte andre assosiasjoner. Vi trenger bare å kaste et blikk på en sofa med et ullpledd for å føle mykhet og varme. I tillegg til at tekstiler gir liv til et interiør, virker det også lyddempende og bidrar til en roligere atmosfære.

Se flere bilder
Mykt som mose

Foto:

Nå skal gardinene være voluminøse og gjerne "subbe" gulvet. Gamle gardiner som er for korte, kan skjøtes på med velur.

Mye volum

Se flere bilder
Mye volum

Foto:

Gamle stoler og puter kan få nytt liv med nytt trekk. Benytte gjerne det samme tekstilet på møbler og puter som på gardinene.

Tekstilene gir inntrykk av hvilken tid vi lever i. I oppgangstider er det gjerne litt ut med gardiner og in med korte skjørt. Trendene denne høsten opponerer mot all uroen i verden og har skiftet retning fra ”slik skaper du stilen” til ”slik skaper du opplevelsen”. Vi vil ha ro og harmoni i hjemmet.

Mye tekstiler og myke plagg som varmer er med på å skap den atmosfæren vi er på jakt etter. Gardinene skal være lange, volumiøse og helst fôrede. Flere ulike gardiner henges ved siden av hverandre, gjerne med en liftgardin imellom. Det spilles på tema og identitet og fylles på med puter og pledd i matchende stil. Prikken over i-en er å pynte gardinene med detaljer og tilbehør.

Naturlig fargepalett

I høstens tekstiler er det først og fremst støvete pasteller og brune og nøytrale toner som er fremtredende, fra lyst til mørkt. Fargepaletten denne høsten understreker en atmosfære av enkelhet og nøysomhet. Men vi vil også finne spennende eksempler på petroleumsblått, okergul og ”brente” rødfarger.

Se flere bilder
Naturlig fargepalett

Foto:

Liftgardin og gardin har i mange år hengt separat, men nå kombineres de i stadig større grad.

Mer informasjon

www.borge.no

www.intag.no

www.greenapple.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.