IFI logo
Se flere bilder
Ha harde pakker under treet...

Foto: Produsentene/ifi.no

Ha harde pakker under treet...

Bøker er en flott julegave som varer lenge. Kanskje har du en interiørinteressert venninne, strikkeglad tante eller lyst på noen fargerike tablebooks selv? Har du litt tid til overs, kan du også finne frem papir, lim, stoff og garn og skape din egen julepynt.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye bøker er ofte populære gaver. Høst har det komme flere interiør- og hobbybøker som kan friste de fleste til å skape noe selv eller innrede hjemmet på en ny måte.  Her er noen nyheter som kan inspirere:

Strikk julen inn

Julen nærmer seg med stormskritt, men en julekule eller to strikker du på en, to tre. Hva med en kuul kule som vennegave eller ny pynt på eget tre?

Designerduoen Arne & Carlos har stor suksess med boken "Julekuler - én oppskrift, 55 mønster".  Første opplag ble raskt utsolgt, og forlaget har måttet trykket nye bøker. Nå er rettighetene til boken også solgt til USA.

Julekuler er en del av den norske juletradisjonen. Du kan bruke de i treet, på kranser og i vinduet for å gi noen eksempler. Noe av utgangspunktet for julekulene hentet fra tradisjonell norsk strikkedesign.

«Kross og kringle», «Rudolf», «Dompap» og «Hjerter» er noen av mønsternavnene på de kuule kulene som den kreative duoen Carlos Zachrison og Arne Nerjordet står bak. Boken er utgitt på Cappelen Damm.

Myke saker og gode smaker

Ingenting slår hjemmelaget julepynt og hjemmelagede julegaver, gjerne med flittig bruk av ting du har liggende fra før. I boka Julepynt og julegaver fra Kom Forlag finner du et vell av ideer og oppskrifter på alt fra hekling, strikking, brodering, søm og lappesøm til scrapbooking, lysproduksjon og julegodter. Om du ikke rekker alt i år, så kan du lage mer neste år.

Stil som synes

De fleste interiørinteresserte har lagt merke Tricia Guilds fargerike univers. Nå er hun ute med boken Stilsikkert om farger, mønster og rom på Versal forlag.

Helt siden Tricia  Guild etablerte Designers Guild i 1970 har hun vært en av de mest kjente og profilerte interiørdesignere i verden. I over 40 år har hun fargelagt verden med sine vakre stoffer og tapeter. I Stilsikkert viser Tricia sin spesielle sans for farger, sin sterke forståelse for rom og proporsjoner, og  sikre evne til å blande ulike mønstre. Tricia Guilds stilsikre og feminine blikk på verden gjør at miljøene hun skaper virker vakre, elegante og unike.

Interiør i inn- og utland

I denne lekre og inspirerende boken viser interiørdesigner Anemone Wille Våge oss sine fargerike og elegante interiører. Hun har innredet alt fra moderne til historiske miljøer i inn- og utland: leiligheter, hus, ferieboliger, kontorer, restauranter og hoteller - alle med individuelle uttrykk og i harmoni med stedets arkitektur og omgivelser.

I boken vises blant annet Anemones interiører fra Lille Ulefos i Telemark, skipperhus, Copperhill Mountain Lodge i Åre, Choice hovedkontor, restaurant Eik Annen Etage og Theatercaféen i Oslo.

Anemone Wille Våge har jobbet som interiørdesigner siden 1989. I dag driver hun sitt eget firma. Anemone er også representert i prestisjefulle Andrew Martin Design Award-boken for tredje år på rad.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.