Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fra camping til Chanel

Generasjonen 50+ kjenner til plastryene i campingvogner, ganger og kjøkken fra sin barndom - de var mer praktiske enn lekre. Nå er situasjonen en helt annen; istedenfor dunsten av sliten campingvogn er dagens vevde vinyl omgitt av Chanel no. 5 og haute couture.

 • Høyteknologisk håndverk: Med Artisan lot Bolon seg inspirere av gammelt håndverk og forente kreativitet med de muligheter som finnes innen dagens teknikk.

  Foto:

 • Søstre med suksess: Marie (t.v.) og Annica Eklund er på mange måter som natt og dag - men ulikhetene dem imellom har vært blant hovedårsakene til at samarbeidet har fungert så godt som det har gjort.

  Foto:

 • Gulvkolleksjon Artisan har et unikt uttrykk og unike kvaliteter. For første gang kunne Bolon tilby høyeste slitestyrkekvalitet i kombinasjon med en tydelig tekstilfølelse.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Chanel, Armani, Dolce & Gabbana, Lacoste, Sheraton, Tom Dixon, Stella McCartney, Hilton, Jean Nouvel og Renzo Piano for å nevne noen; Bolons referanseliste er lang og imponerende. Bak suksessen står to svenske søstre som for få år siden overtok sin bestefars og foreldres livsverk. Annica og Marie Eklund har en klar visjon om aldri å stå stille, men å sikte mot stjernene uten blygsel.

Det var en gang.

Historien om Bolon begynner i Stockholm i 1949, da Nils-Erik Eklund fant ut at han skulle begynne å produsere vevde tepper av tekstilavfall fra en fabrikk i nabolaget. Etter hvert gikk han bort ifra tekstil, men begynte heller å konsentrere seg om vevde vinylgulv. På sekstitallet overtok Nils-Eriks sønn driften sammen med sin kone, og de utviklet bedriften videre. Blant annet videreutviklet de vinylmattene til bruk i campingfortelt. I 2003 gikk stafettpinnen videre til tredje generasjon Eklund. Annica ble adm. direktør, mens Marie ble designsjef og markedsansvarlig.

Floored by fashion

Frem til 2003 likner historien om Bolon mange andre familiebedrifter. Men det skjedde et skifte da søstrene overtok. Nå ble Bolon et designdrevet foretak med stor påvirkning fra moteverdenen. En ny forretningsstrategi, stikk i strid med den eksisterende, ble utarbeidet, og begrepet "floored by fashion" var født. Fokus gikk direkte mot det internasjonale markedet, samtidig som all produksjon ble holdt hjemme i Ulricehamn.

Flere av de store motehusene har lagt sin elsk på Bolons vevde vinylgulv, og produktene finnes i alt fra Citroëns bilhaller og Manpowers kontorer verden over til eksklusive designforretninger.  Motekongen Giorgio Armani ble så glad i de vevde vinylgulvene at han i tillegg til å legge vevde vinylgulv i butikkene sine, også tok gulvene i bruk hjemme og i båten sin. Bolon har også høstet mye oppmerksomhet for sine spennende samarbeid, blant annet med den britiske designeren Tom Dixon og den italienske arkitekten Giulio Cappellini.

Den grønne veien videre

Fra 2009 til 2010 økte Bolons omsetning med hele 21 prosent. Men for damene bak suksessen, er målet på ingen måte nådd. - Fokus er å gjøre business, hardt og målrettet arbeid skal gi uttelling - ikke minst for medarbeidernes trygghet. Det er viktig med nye mål og utfordringer, og ikke å nøye seg med bra nok, sier de.

Bolons miljøarbeid, som har fått navnet Bolon® Green, er bedriftens hovedsatsningspunkt fremover. De var den første gulvprodusenten til å anvende hundre prosent fornybare mykgjørere, og målet for fremtiden er å tilby et helt miljøvennlig og klimanøytralt produkt. - Bolon drives med ambisjonen om å ligge lengst fremme og aldri stå stille. Med Bolon® Green har vi lyktes med å tilby unike produkter - både når det kommer til design og miljø, avslutter Annica Eklund.

BOLON

 • Grunnlagt i 1949 av Nils-Erik Eklund.
 • Driftes i dag av tredje generasjon Eklund: søstrene Marie og Annica.
 • Omsatte i 2010 for 189 mill SEK.
 • Over 60 ansatte.
 • Til stede i over 30 land.
 • Foregangsbedrift både når det gjelder design og miljø.
 • Tilgjengelig i Norge gjennom INTAG - Interiøragenturer J. Sveen

 

Mer informasjon

www.bolon.com

www.intag.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons

Les mer

[Some text some message]