IFI logo
Se flere bilder
Fototapetet er tilbake

Foto:

Fototapetet er tilbake

Fototapet var en slager på 70-tallet, og har i likhet med retro-mønstrene, de storblomstrete tekstilene, sjablongmalingen på veggene og gjennomsiktige gardiner i farger, opplevd en renessanse.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Søsteren min var svært skeptisk da jeg foreslo at hun skulle tapetsere en av veggene i soverommet med fototapet, forteller Wenche Johannessen hos Storeys. Men da den ene veggen ble dekket av røde roser som stod i stil til resten av interiøret, kunne hun ikke vært mer fornøyd!

Johannessen forteller at det vanligste er å bare dekorere én vegg med fototapet, og at det gjør seg best i litt mindre rom. Ellers kan det fort bli for voldsomt.

Rå effekter

Fototapet er utrolig morsomt, og kan lage noen helt rå effekter. Hva med hvite strender og palmer på veggen i kjøkkenet, eller New Yorks skyline på kontoret? Eller verdenskartet på en av veggene i barnerommet? Mulighetene er mange, og du kan i tilegg få egne bilder trykket over på tapetet hvis du ønsker det.

Både digitale bilder, negativer og fremkalte bilder kan benyttes, men kvaliteten på bildene avgjør hvor stort du kan blåse dem opp, forteller Johannessen. Skal det bli vellykket, må bildet være skarpt uten duse elementer.  

I tillegg må veggen som fototapetet henges opp på være helt slett. Er det struktur i veggen kan det by på problemer å få papirtapetet til å sitte. Det er også mulig å dekorere vinduer, da med perforert film.

Disse fører fototapet:
  • Storeys of Lancaster tlf. 63 84 68 20
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.