Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Fem tips til kjapp fornying av badet

Badet er som regel det rommet i boligen vi legger mest penger i når vi først pusser opp. Det er en investering som varer i mange år, og det er ikke bare, bare å få nytt bad. Her er fem tips til hvordan du kan gi baderommet et raskt ansiktsløft.

cloud_download
fullscreen
 • Hold badet fresht ved å gjøre små oppgraderinger. (Foto: Golvabia)

  Foto:

 • Nye tekstiler på baderommet kan gjøre den store forskjellen. (Foto: Tapethuset)

  Foto:

 • Sett farge der du kan! Et lite fargeinnslag, for eksempel i taket, gjør mye. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • Fargen på fugene kan gjøre ekstremt stor forskjell på badet. (Foto: Alanor)

  Foto:

Annonse

Nordmenn er gode på å pusse opp. Men baderommet står ofte i mange år uten å få en eneste oppgradering, fordi vi tenker at det er for mye styr og altfor dyrt å gjøre noe. Men det er ikke alltid så mye som skal til. Det er mange måter man kan fornye badet på, uten å bruke for mye penger eller tid.

1. Kjøp nye håndklær og baderomsmatter

Man bør aldri undervurdere tekstiler. Nye håndklær og baderomsmatter kan sette prikken over i’en på badet. Rommet kan se flunkende nytt ut bare ved å oppgradere tekstilene. La håndklærne og mattene ha flere funksjoner, både praktisk og estetisk.

Nye tekstiler på baderommet kan gjøre den store forskjellen. (Foto: Tapethuset)

Nye tekstiler på baderommet kan gjøre den store forskjellen. (Foto: Tapethuset)

3. Mal tak og fronter

Sett farge der du kan! Et lite fargeinnslag, for eksempel i taket, gjør mye. (Foto: Beckers)

Sett farge der du kan! Et lite fargeinnslag, for eksempel i taket, gjør mye. (Foto: Beckers)

Alt kan males! På badet har vi ofte fliser på både gulv og vegger. Disse er det mange som kvier seg for å gjøre noe med, så de blir ofte liggende som de er til vi finner det for godt å skifte ut hele badet. Så hvorfor ikke gå løs på den tredje store flaten i rommet i stedet? Det er nemlig ingen grunn til at taket må være hvitt. Mal det i en frisk farge, og hele rommet løftes til nye høyder. Det samme kan gjøres med frontene på skap og skuffer.

2. Frisk opp fugene

Fargen på fugene kan gjøre ekstremt stor forskjell på badet. (Foto: Alanor)

Fargen på fugene kan gjøre ekstremt stor forskjell på badet. (Foto: Alanor)

Misfargede fuger drar ned helhetsinntrykket på badet betraktelig. Et bad med gulbrune fuger vil aldri se helt rent ut. Har du vasket og vasket uten å se noe resultat? Da kan du friske opp fargen på fugene med Plasti-kote Fugepenn fra Alanor. Sørg alltid for at overflaten er ren og tørr før du påfører.

4. Fresh opp doen med spafunksjoner

Ønsker du nye funksjoner på toalettet, men synes det er vel drastisk å bytte ut hele? Geberit har toalettseter du enkelt kan montere på eksisterende toalett. Med AquaClean-toalettsetene kan du få alle funksjonene i Geberit sine kjente dusjdoer – på din egen do! Med bare få steg kan du få en do som skånsomt rengjør deg med vann.

5. Sist men ikke minst: Rengjør jevnlig

Skikkelig rengjøring av badet er ofte det eneste som skal til for å freshe det opp. Mange slurver kanskje med baderomssjauen, men ta deg litt ekstra tid til å gå over badet. Du får mye igjen for det. Se hvordan du best kan få et skinnende rent bad her.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

Mer informasjon:

Geberit

Beckers

Tapethuset

Golvabia

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
[Some text some message]